Naar inhoud
Gemeente Mol

Inspireer onze deelnemers aan Tournée Minérale met lekkere mocktail en win!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 4 februari 2021

Stuur in februari jouw recept door voor een lekkere mocktail en maak kans op een Mols Kadoke van 10 euro. Leuk voor jou, maar ook voor onze inwoners die meedoen aan Tournée Minérale. Maar liefst 200 mensen engageerden zich om in februari geen alcohol te drinken! Om hen te inspireren en te motiveren om door te zetten, zijn we op zoek naar lekkere mocktails. Stuur jouw recept met een lijstje van ingrediënten en een mooie foto door via www.gemeentemol.be/tourneeminerale. De leukste inzendingen belonen we met een Mols Kadoke ter waarde van 10 euro.

Sinds 1 februari gaan 200 geëngageerde personen de uitdaging aan om een maand lang geen alcohol te drinken. Voor sommigen een gewoonte, voor anderen een hele opgave. Daarom willen we hen tonen dat ze meer opties hebben dan kraantjeswater, soep en thee. Help je mee?

Mocktails ter inspiratie

Mocktails, of alcoholvrije cocktails, vormen een lekker alternatief voor mensen die geen alcohol drinken. Als je er niet te veel fruitsap, siroop of suiker aan toevoegt, zijn ze nog gezond ook! Sta jij in je vriendenkring bekend om je virgin mojito? Of maak jij de lekkerste alcoholvrije whiskey sour? Laat het ons weten. Via www.gemeentemol.be/tourneeminerale bezorg je ons je recept, een lijst van de ingrediënten en een mooie staande foto. Met jouw inzending motiveren we onze deelnemers en inspireren we anderen om af en toe eens voor de non-alcoholische optie te kiezen.

Voordelen van alcoholvrij

Ook al doe je niet mee aan de actie van Tournée Minérale, geen alcohol drinken heeft sowieso veel voordelen. Je krijgt meer energie, je slaapt beter en voelt je in het algemeen veel frisser. Bovendien werk je aan je gezondheid, want het drinken van alcohol verhoogt onder andere de kans op verschillende kankers en leveraandoeningen. Ten slotte zijn non-alcoholische dranken vaak goedkoper en leveren ze geen lege calorieën die omgezet worden in vet. Niet drinken is dus ook goed voor je portefeuille en je lijn!

Wedstrijd

Overtuigd om ons een mocktail in te sturen? Of nog een extra motivatie nodig? Weet dan dat we de leukste inzendingen belonen met een Mols Kadoke van 10 euro! Een diëtiste maakt de selectie op basis van smaak, originaliteit, eenvoudige bereiding, prijs en gezond karakter van de ingrediënten. Tot en met 28 februari kan je je recept doorsturen. In de eerste week van maart gaan we met de inzendingen aan de slag. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 03, sportdienst@gemeentemol.be