Naar inhoud
Gemeente Mol

Aangepaste activiteiten Vita Den Uyt krokusvakantie: carnavaldisco geannuleerd

dinsdag 2 februari 2021

Vita Den Uyt past het activiteitenaanbod voor kinderen tot en met 12 jaar tijdens de krokusvakantie aan. De carnavaldisco op zaterdag 13 en 20 februari gaat niet door. Voor de turbozwemlessen, het zeemeerminzwemmen en de survivalswim kan je enkel inschrijven als de gekozen activiteit de enige hobby is voor die week. De aanpassingen komen er na de bekendmaking van de nieuwe regels rond buitenschoolse activiteiten. Inschrijven blijft verplicht en doe je via www.vita-denuyt.be/activiteitenkalender. Ook alle geldende coronamaatregelen vind je terug op de website.

De nieuwe regels rond buitenschoolse activiteiten stellen dat kinderen tot en met 12 jaar zich moeten beperken tot één hobby per week. Deze hobby kan zowel binnen als buiten doorgaan. Kinderen en jongeren vanaf 13 jaar kunnen opnieuw deelnemen aan één activiteit per week. Zij mogen enkel buitenactiviteiten kiezen. Zwemmen wordt in het protocol gelijkgesteld met een buitensport.

Carnavaldisco geannuleerd

De carnavaldisco van zaterdag 13 en 20 februari gaat niet door. Doordat kinderen maximaal met tien in groep mogen spelen en sporten, bleek het niet haalbaar om deze activiteit veilig te organiseren.

Turbozwemlessen, zeemeerminzwemmen en survivalswim gaan door

De turbozwemlessen, het zeemeerminzwemmen en de survivalswim worden georganiseerd in kleine groepen. Deze activiteiten gaan dus door. Belangrijk is wel dat kinderen die voor één van deze activiteiten inschrijven, die week geen andere buitenschoolse activiteiten meer kiezen. Ze beperken zich in de krokusvakantie dan tot deze, en enkel deze activiteit.

Zwemlessen

De zwemlessen van clubs en de zwemschool gaan door. Nieuw is dat de lessen vanaf nu ook georganiseerd kunnen worden voor kinderen en jongeren ouder dan 12, omdat zwemmen een buitensport is. De groepen zijn ook voor hen beperkt tot maximaal tien jongeren. Zwemlessen voor volwassenen kunnen enkel met vier personen per groep doorgaan.

Vrij zwemmen voor alle gezinnen

Uiteraard blijft Vita Den Uyt open voor iedereen die met het gezin vrij wil zwemmen. De openingsuren en geldende coronamaatregelen vind je op de website.

Meer info: Vita Den Uyt, 014 39 19 30, mol@vitagroep.be, www.vita-denuyt.be/activiteitenkalender