Naar inhoud
Gemeente Mol

Ben jij één uit de 46.535? Vaccinatiecampagne Baldemore zet in op verbondenheid

210061 Mol - vaccinatiecentrum -online lancering 9x13cm - proef 2-liggend
maandag 1 februari 2021

Met de vraag ‘Ben jij één uit de 46.535?’ roepen we alle inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie op om de komende weken goed na te denken over de beslissing om zich al dan niet te laten vaccineren. ‘Eén uit de 46.535’ met bijhorend hartjeslogo vormt de kern van onze lokale vaccinatiecampagne waarbij we de lokale verbondenheid benadrukken. Enkel door er samen voor te gaan, bereiken we de beoogde vaccinatiegraad van 70%. Deze vaccinatiegraad is vanuit medische invalshoek minimaal nodig om nieuwe grote virusuitbraken te vermijden. Want ook nu geldt meer dan ooit: samen staan we sterk.

Elke volwassen inwoner van eerstelijnszone Baldemore (eerstelijnszorg Balen, Dessel, Mol en Retie) krijgt de komende maanden een unieke kans. Door te kiezen voor vaccinatie, draag je een onmisbaar steentje bij in de lange weg uit deze coronacrisis. Kiezen voor vaccinatie, beschermt niet alleen jezelf maar ook je gezins- en familieleden, je vrienden, je collega’s,…. Je helpt mee om het gezamenlijke doel van 46.535 vaccinaties te bereiken, wat betekent dat we in onze regio de beoogde vaccinatiedrempel behalen. Uiteraard hopen we op meer…

 

Geen verplichting

Jezelf laten vaccineren is geen wettelijke verplichting, maar een vrije persoonlijke keuze die iedereen van ons weloverwogen moet maken. Op de Vlaamse website www.laatjevaccineren.be vind je alle informatie over de werking van de vaccins. Een uitgebreide FAQ geeft heldere antwoorden op alle mogelijke vragen.

 

In aanvulling op deze Vlaamse campagne werkt eerstelijnszone Baldemore met een lokale campagne. Deze campagne benadrukt de onderlinge verbondenheid en solidariteit in onze regio. Alle verdere communicatie omtrent het vaccinatiecentrum gebeurt onder de slagzin ‘Ben jij één uit de 46.353?’, met het bijhorende campagnebeeld.

Ben jij ‘Eén uit de 46.535?’

We hopen dat zoveel mogelijk mensen de komende weken tot de keuze komen om zich te laten vaccineren. Elke inwoner die de stap zet, brengt ons dichter bij het beoogde doel. We respecteren de persoonlijke keuze van inwoners wanneer ze beslissen om niet de stap te zetten. We verwachten van iedereen hetzelfde respect voor elke keuze of overweging.

Organisatie vaccinatiecentrum

Vanuit de eerstelijnszone Baldemore engageren we ons om een vaccinatiecentrum te bouwen dat voldoet aan de hoogste normen inzake medische veiligheid en hygiëne. Achter de schermen rekruteren we gedreven medische medewerkers en niet-medische vrijwilligers die je vriendelijk zullen ontvangen en werken volgens duidelijke draaiboeken.

We leveren alle mogelijke inspanningen om het vaccineren veilig en vlot te laten verlopen, met een minimum aan wachttijden. Uiteraard vragen we begrip als het even wat langer duurt dan verwacht. We doen er ook alles aan om je passage in het vaccinatiecentrum zo aangenaam mogelijk te maken. De leerlingen van de Academie Beeldende Kunsten zullen ons hierbij helpen.

Duidelijke communicatie

Eind februari/begin maart verdelen we in alle brievenbussen van onze eerstelijnszone een uitgebreid vaccinatiemagazine met alle praktische informatie over het vaccinatiecentrum. Een team van medewerkers zal tijdig klaarstaan om vanuit een lokaal callcenter alle vragen te beantwoorden.

Op die manier ben je goed geïnformeerd wanneer jij op onze afsprakenlijst staat. Dit doen we met z’n allen samen voor onze inwoners, want iedere inwoner verdient dit. Ben jij één van deze 46.535?

Meer info: