Naar inhoud
Gemeente Mol

Klasquarantaine voor vijfde leerjaar van De Zandloper in Rauw

rauw
woensdag 20 januari 2021

Alle leerlingen van het vijfde leerjaar van gemeentelijke basisschool De Zandloper in Rauw gaan tot en met vrijdag 29 januari verplicht in thuisquarantaine. De quarantaineverplichting geldt ook voor de betrokken leerkrachten.

De beslissing werd woensdagochtend genomen door de CLB-arts na twee positieve coronatesten bij zieke leerlingen. Deze leerlingen bleven maandag 18 januari ziek thuis en ondergingen meteen een coronatest. Dinsdag 19 en woensdag 20 januari vertoonden bijkomend nog zes leerlingen van dezelfde klas ziektesymptomen. Ook deze kinderen bleven thuis voor een test. De komende uren en dagen verwachten we de testresultaten van deze leerlingen. Inmiddels leverden deze testen bijkomend één positief resultaat op, wat het actuele aantal besmette leerlingen op drie brengt.

Klascluster

Door de twee al bevestigde besmettingen spreken we voor het vijfde leerjaar over een klascluster. Volgens de actuele richtlijnen geldt op dat moment een preventieve quarantaine voor de volledige klas en de betrokken leerkrachten. Ook de niet-zieke leerlingen zullen zo snel mogelijk preventief getest worden. 

Informatie

Alle ouders van deze klas werden door het CLB geïnformeerd over de te volgen richtlijnen in deze situatie. Daarnaast verspreidde de school een mailing naar alle ouders. Voor de leerlingen buiten het vijfde leerjaar vragen we de ouders om uiterst waakzaam te zijn voor eventuele ziektesymptomen.

De quarantaine blijft op dit moment beperkt tot de betrokken klas. Dit betekent dat overige leerlingen naar school blijven komen, waar alle voorzorgsmaatregelen strikt worden opgevolgd. Zo worden alle klassen goed verlucht en dragen de leerkrachten altijd een mondmasker. De nodige aandacht gaat naar reiniging en ontsmetting van alle lokalen.

De school heeft begrip voor eventuele ongerustheid die deze situatie met zich meebrengt. De gezondheid en het welzijn van de kinderen en medewerkers vormen op elk moment de absolute prioriteit van de school.

Britse variant?

We weten op dit moment niet of het hier gaat over de Britse variant. Dit is voorwerp van verder onderzoek. 

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be