Naar inhoud
Gemeente Mol

Gemeentebestuur verdeelt gratis hygiënepakketten aan 150 verenigingen

dinsdag 19 januari 2021

Op 12, 13 en 14 januari verdeelde het gemeentebestuur gratis hygiënepakketten aan 150 Molse verenigingen. Verenigingen die nood hadden aan zo’n pakket konden voor 12 december 2020 een aanvraag indienen. In totaal werden 1.386 handgels, 1.338 ontsmettingssprays en 1.472 pakken papieren doekjes verdeeld. Zo kunnen onze verenigingen, vanaf de coronamaatregelen het toelaten, hun activiteiten, overlegmomenten,… op een veilige manier organiseren.

De coronacrisis treft verschillende sectoren waaronder cultuur, jeugd en sport. Het gemeentebestuur stelt alles in het werk om de verschillende verenigingen te helpen om deze crisis door te komen. We hebben al verschillende acties ondernomen:

  • Juli 2020: noodsubsidies corona voor verenigingen
  • September 2020: renteloze coronalening
  • Oktober 2020: coronasubsidie voor verenigingen
  • Gemeenschapshuizen ondersteunen

Verdeling coronaproof

De verdeling die plaatsvond op 12, 13 en 14 januari in de gemeentelijke werkplaatsen (Slagmolenstraat) verliep volledig coronaproof. Elke vereniging kreeg een tijdstip toegewezen waarop ze het pakket konden afhalen.

Jeugdverenigingen kregen vorig jaar al een gratis hygiënepakket overhandigd, zodat zij veilig op kamp konden vertrekken.