Naar inhoud
Gemeente Mol

Eigen jeugd- en sportactiviteiten voor kinderen tot en met 12 vanaf 1 februari

aanbod jeugd-sport
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 14 januari 2021

Onze eigen gemeentelijke jeugd- en sportactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar herstarten vanaf 1 februari. Hieronder vallen de wekelijkse sportactiviteiten op woensdagnamiddag en de Grabbelpasactiviteiten in de krokusvakantie. De nieuwe groepslessen voor volwassenen en activiteiten voor kinderen ouder dan 12 worden al zeker tot 1 maart uitgesteld. De herstart komt er na de beslissing om alle extra beperkingen voor binnenactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar te schrappen vanaf 16 januari. Concreet betekent dit dat we ook onze eigen sport- en jeugdactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar organiseren, uiteraard strikt volgens de protocollen. Het aangepaste aanbod van onze dienst jeugd en sport vind je op www.gemeentemol.be/brochure-jeugd-en-sportactiviteiten. Vanaf maandagavond 25 januari om 18 uur kan je zowel online als ter plaatse op afspraak inschrijven.

Het is heel lang stil geweest in en rond onze sporthal en speelpleintjes. We zijn dan ook blij dat we vanaf 1 februari opnieuw kinderen kunnen ontvangen!

Aanbod

Onze collega’s van de dienst jeugd en sport werkten een uitgebreid en vernieuwd programma uit. De Grabbelpasactiviteiten voor de krokusvakantie gaan door. Dit jaar is het thema ‘Pop up Europa’:

  • Tweedaags Europees sportkamp (kleuters): we reizen heel Europa rond en spelen in elk land de leukste en tofste spelletjes en sporten. Als afwisseling staan er ook enkele knutselactiviteiten in thema Europa op het programma.
  • Europese sportweek (6-12 jaar): een heerlijke week vol sport uit tal van Europese landen, ook sporten die je misschien nog niet kent.
  • Europa-buffet (6-12 jaar): samen koken en Europa ontdekken aan de hand van alle typische lekkernijen.

Ook onze populaire klassiekers ‘sportkriebels’ en ‘Multimove’ gaan door. De nieuwe uitdaging ‘start to skateboard’ staat voorlopig enkel open voor kinderen tot en met 12 jaar.

Voor volwassenen bestond het programma voornamelijk uit buitenactiviteiten, met wandelgym, start to Nordic Walking, start to run, start to mountainbike en bootcamp. Helaas moeten we deze activiteiten uitstellen, aangezien sporten in groep nog steeds niet toegestaan is.

Het aangepaste aanbod vind je op www.gemeentemol.be/brochure-jeugd-en-sportactiviteiten.

Verplicht vooraf inschrijven

Vooraf inschrijven is verplicht. Hiermee behouden we het overzicht over het aantal deelnemers, want de plaatsen zijn beperkt. Bovendien beschikken we zo over de nodige contactgegevens voor een eventuele contactopsporing bij besmetting.

Inschrijven ter plaatse: afspraak maken

De inschrijvingen starten vanaf maandag 25 januari om 18 uur. Je kan zowel online, als ter plaatse op afspraak inschrijven:

  • Om online in te schrijven voor de activiteiten heb je een wachtwoord en gebruikersnaam nodig. Deelnemers die al geregistreerd zijn in het inschrijvingsprogramma, door bijvoorbeeld deel te nemen aan een sportactiviteit van de vorige lessenreeksen of aan Grabbelpas, kunnen dezelfde gegevens gebruiken.
  • Heb je nog geen account? Surf dan op voorhand naar www.gemeentemol.be/sport > online inschrijven sportactiviteiten, en meld je aan als nieuwe gebruiker. Dat bespaart je tijd bij de start van de inschrijvingen.
  • Om ter plaatse in te schrijven maak je vooraf een afspraak. Je belt hiervoor naar 014 33 05 10 of mailt naar sportactiviteiten@gemeentemol.be. Inschrijven op afspraak gebeurt aan het onthaal in sporthal Den Uyt, Rode-Kruislaan 20. Hou tijdens je afspraak rekening met de geldende coronamaatregelen: hou afstand, draag een mondmasker, betaal zo veel mogelijk met bancontact,…