Begin januari verdeling blauwe inzamelbakken voor maandelijkse glasophaling

maandag 4 januari 2021

De eerste week van januari start IOK Afvalbeheer in onze gemeente met de verdeling van blauwe inzamelbakken voor glazen flessen en bokalen. Samen met deze glasbak ontvang je ook een flyer met hierop enkele richtlijnen over wat wel en niet in de glasbak mag. Eind januari 2021 start IOK Afvalbeheer dan met een maandelijkse glasophaling. Kijk op de ophaalkalender 2021 voor de data waarop het glas in jouw straat wordt opgehaald. De glasbak en de ophaling zijn voor jou volledig gratis. In de loop van februari verdwijnen de glasbollen uit het straatbeeld.

Wat mag WEL in blauwe glasbak?

• Wit en gekleurd glas (mag samen)
  • Enkel doorzichtige glazen flessen en bokalen

Wat mag NIET in blauwe glasbak?

• Doppen en deksels
  • Lampen en tl-lampen
  • Hittebestendig glas (bijvoorbeeld ovenschotels)
  • Drinkglazen
  • Porselein
  • Aardewerk
  • Terracotta
  • Opaalglas
  • Kristalglas
  • Vlak glas (bijvoorbeeld ramen en spiegels)

Deze voorwerpen hebben een andere samenstelling of smelttemperatuur. Dat zorgt voor kwaliteitsverlies en storingen bij de recyclage van flessen en bokalen.

Waar kan je nog terecht met je glasafval?

Naast de maandelijkse glasophaling kan je met glazen flessen en bokalen ook nog steeds terecht bij:

• containerparken Millegem, Vinkenstraat
  • containerpark Gompel, aan de brug van de Gompelbaan, langs het kanaal
  • ondergrondse glascontainer in Rauw (Kerkplein)

Glasbollen verdwijnen

Op tal van plaatsen in onze gehuchten vind je momenteel nog glasbollen waar je glazen flessen, potjes,… kan deponeren. Vaak zijn het vieze hotspots met glasscherven, sluikstorten,... Met de komst van de maandelijkse glasophaling is dit probleem van de baan. In de loop van februari verdwijnen de glasbollen uit het straatbeeld.

Geen glasbak ontvangen?

Ten laatste op 25 januari moet elke Mols gezin een glasbak ontvangen hebben. Ontving je geen blauwe glasbak? Bel dan naar IOK Afvalbeheer 014 56 27 75 of mail naar afvalbeheer@iok.be.

Meer info:

> IOK Afvalbeheer, 014 56 27 75, afvalbeheer@iok.be