Naar inhoud
Gemeente Mol

Vita Den Uyt blijft open voor individueel zwemmen, tijdelijk geen zwemlessen

1012 Vita Den Uyt open

Bekijk ook

vrijdag 11 december 2020

Zwembad Vita Den Uyt blijft open voor gezinnen die willen zwemmen met hun kinderen, maar georganiseerde zwemlessen voor kinderen tot en met twaalf jaar kunnen niet opstarten vanaf 14 december. Deze regeling volgt uit het behouden van het verbod op binnenactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar door de gemeentebesturen van Mol, Balen, Dessel, Retie, Meerhout, Laakdal en stad Geel. De eerder aangekondigde afbouw vanaf 14 december valt weg. Momenteel herbekijkt Vita Den Uyt wanneer ze opnieuw kunnen starten met de eigen zwemlessen van de zwemschool. Voor de meest recente informatie en de openingsuren kan je terecht op www.vita-denuyt.be.

Vita Den Uyt opende op 5 december opnieuw de deuren na de beslissing van het Overlegcomité om zwembaden (gedeeltelijk) te openen.

Regionale maatregelen voor kinderen tot en met 12 jaar

Volgens de federale regels is zwemmen in club- en groepsverband verboden, behalve voor kinderen tot en met twaalf jaar. Door de stijgende cijfers in onze regio breidden de gemeentebesturen van Mol, Balen, Dessel, Retie, Meerhout, Laakdal en stad Geel deze maatregel uit naar alle kinderen. We hoopten dit af te kunnen bouwen vanaf 14 december, waarbij we binnenactiviteiten weer mogelijk maakten voor kinderen tot en met twaalf jaar. Helaas gaan de cijfers opnieuw de slechte kant uit. Georganiseerd zwemmen in club- en groepsverband bijft dus verboden. Zwemmen met je eigen gezin kan wel.

Eigen zwemschool

Voor de niet-afgewerkte zwemlessen van de eigen zwemschool contacteert Vita Den Uyt zo snel mgelijk alle betrokkenen. De data voor nieuwe zwemlesreeksen worden herbekeken. De eerder vooropgestelde timing van begin 2021 zal waarschijnlijk niet haalbaar zijn.

Meer info: Vita Den Uyt, 014 39 19 30, mol@vitagroep.be, www.vita-denuyt.be