Naar inhoud
Gemeente Mol

Gemeentelijke crisiscel: “Enorme waardering aanpak woonzorgcentrum Witte Meren

witte meren
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 2 december 2020

De gemeentelijke crisiscel spreekt grote waardering uit voor de manier waarop woonzorgcentrum Witte Meren de corona-uitbraak van de afgelopen week kordaat aanpakt. Naast de directie en de medewerkers verdienen ook de familieleden en de bewoners alle lof voor het begrip. Het woonzorgcentrum kan in deze crisissituatie rekenen op extra ondersteuning van het gemeentebestuur voor logistiek en schoonmaak. Volgens de laatste besmettingscijfers zijn exact de helft van de bewoners besmet. Slechts een duidelijke minderheid vertoont ernstige ziektesymptomen.

Meteen na de eerste positieve besmettingen begin vorige week pakte woonzorgcentrum Witte Meren de uitbraak uiterst kordaat en stapsgewijs aan. Na meerdere testrondes bij zowel bewoners als medewerkers staat de teller inmiddels op 58 besmette bewoners.

Organisatie cohortzorg

Alle besmette bewoners werden inmiddels ofwel in kamerquarantaine geplaatst ofwel binnen het woonzorgcentrum samengebracht op één verdieping, zodat er cohortzorg kan georganiseerd worden. Van deze bewoners vertoont slechts een duidelijke minderheid ernstige ziektesymptomen. De afgelopen dagen overleden twee besmette bewoners. Zij bevonden zich al enkele maanden in een palliatief stadium. We betuigen ons medeleven met de nabestaanden. Naast de bewoners zijn negen medewerkers besmet. Zij komen momenteel niet werken en verblijven tot vrijdag 4 december in thuisquarantaine.

Waardering

De gemeentelijke crisiscel spreekt uitdrukkelijk grote waardering uit voor de manier waarop woonzorgcentrum Witte Meren de corona-uitbraak aanpakt. De familieleden van alle bewoners – positief of niet – werden telefonisch zo snel mogelijk door de directie of de medewerkers van het onthaal geïnformeerd. Het woonzorgcentrum verspreidde daarnaast meerdere nieuwsbrieven naar de overige familieleden.

Er is dankzij de vooruitziendheid van het outbreakmanagementteam meer dan voldoende beschermingsmateriaal aanwezig. Alle medewerkers op de zorgafdelingen werken momenteel met extra beschermende FFP2-mondneusmaskers. Om zowel de bewoners, de medewerkers als de familieleden te beschermen, is momenteel alle bezoek opgeschort. Afhankelijk van het verloop de komende weken, zal de directie de bezoekersregeling stapsgewijs bijsturen.  

Samenwerking crisiscel

Ook de samenwerking met de gemeentelijke crisiscel verloopt bijzonder goed. Op verzoek van het woonzorgcentrum schakelt het gemeentebestuur momenteel zes eigen medewerkers in om de zorginstelling te ondersteunen bij logistieke opdrachten en het poetsen. Daarnaast ondersteunden we het woonzorgcentrum met het leveren van allerlei materialen.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be