Naar inhoud
Gemeente Mol

Gemeentebestuur informeert sportclubs over actuele regels binnen- en buitensport

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 2 december 2020

Op woensdag 2 december informeerde het gemeentebestuur alle Molse sportclubs over de actuele maatregelen voor binnen- en buitensporten. We stelden vast dat er heel wat vragen en onduidelijkheden leven bij clubs en trainers na de beslissingen van het Overlegcomité op 27 november. Sporten werden in de aankondiging niet afzonderlijk vermeld. Daarom zetten we met een mailing voor onze sportclubs alle regels nog eens helder op een rij. Deze regels gelden volgens het Overlegcomité tot 15 januari.

Kinderen tot en met 12 jaar

  • Op dit ogenblik mogen verenigingen volgens de protocollen van Sport Vlaanderen een outdoor aanbod organiseren voor kinderen tot en met 12 jaar. De regionale beperkingen zijn opgeheven.
  • Vanaf maandag 14 december is het volgens het eerder gecommuniceerde afbouwscenario mogelijk een indoor aanbod te organiseren voor kinderen tot en met 12 jaar. Vanaf deze datum stoppen de bijkomende regionale beperkingen en volgen we voor iedereen volledig de richtlijnen van de Vlaamse en federale overheid. De bijkomende lokale maatregelen vervallen op dat moment. Op dinsdag 8 december volgt hierover binnen de crisiscel een laatste overleg, waarna we dit – in samenspraak met onze omliggende gemeentes - finaal kunnen bevestigen.

Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen

  • Niet-georganiseerd: In de buitenlucht recreatief sporten is toegelaten met maximum vier personen. De voorwaarde is wel dat er altijd 1,5 meter afstand gehouden wordt. Sporten met je knuffelcontact of binnen het huisgezin is eveneens mogelijk.
  • Georganiseerd: Outdoor sportlessen georganiseerd door een club of vereniging zijn sinds maandag 1 december toegelaten met maximum vier personen. Eén van de vier personen is altijd een meerderjarige trainer of begeleider. Deze personen moeten op elk moment afstand houden, waardoor sporten met fysiek contact niet kunnen.

Het is nog steeds niet toegelaten om indoor sportactiviteiten te organiseren voor iedereen vanaf 13 jaar.

Richtlijnen Sport Vlaanderen en ondersteuning afdeling jeugd en sport

Belangrijk is dat elke sportclub de richtlijnen van Sport Vlaanderen grondig opvolgt. Je vindt de juiste info op: https://www.sport.vlaanderen/sporten-in-tijden-van-corona/.

De dienst jeugd en sport zet vanaf maandag 14 december de deuren van de gemeentelijke sporthal(len) terug open voor de clubs met jeugdwerking tot en met 12 jaar. Wij passen onze openingsuren zo flexibel mogelijk aan volgens de noden van de verenigingen.

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 10, sportactiviteiten@gemeentemol.be