Naar inhoud
Gemeente Mol

Zwemmers vanaf zaterdag 5 december opnieuw welkom in Vita Den Uyt

785A8718
maandag 30 november 2020

Vanaf zaterdag 5 december zijn zwemmers opnieuw welkom in Vita Den Uyt. De beslissing volgt na de federale aankondiging van afgelopen vrijdag dat zwembaden op korte termijn opnieuw mogen opstarten. Wegens technische redenen kan de heropening onmogelijk vroeger. De heropening geldt uitsluitend voor het 25-meterwedstrijdbad en het instructiebad. De glijbaan en het peuterbad blijven verplicht gesloten volgens de federale beslissing. Bekijk de openingsuren op www.vita-denuyt.be.

Na de gedwongen sluiting werd de watertemperatuur naar beneden gebracht. Dit gebeurde uit milieuoverwegingen en om de stookkosten te beperken. De toelating tot heropenen kwam onverwacht. Wegens technische redenen mag de temperatuur van het zwemwater slechts 1°C per dag stijgen, wat betekent dat het water pas vanaf zaterdag voldoende is opgewarmd om comfortabel zwemmers te ontvangen. Daarnaast moet Vita Den Uyt organisatorisch heel wat regelen zodat het Vita-team (kassa en onthaal, redders, poetsmedewerkers,…) op zaterdag opnieuw paraat staat.

Volgens de normale openingsuren

Het zwembad start zaterdag 5 december op volgens de normale openingsuren. Zowel baantjeszwemmers als recreatieve zwemmers zijn welkom. Uiteraard gelden in het zwembadencomplex strikte regels – waaronder een capaciteitsbeperking van 125 zwemmers - om de onderlinge afstand te bewaren en het besmettingsrisico tot een minimum te beperken.

Nog niet in clubverband

Zwemmen in club- en groepsverband blijft volgens de federale regels niet toegelaten, met uitzondering van de -12-jarigen die volgens onze lokale richtlijnen vanaf 14 december wel in clubverband opnieuw welkom zijn.

Eigen zwemschool

Voor de niet-afgewerkte zwemlessen van de eigen zwemschool contacteert Vita Den Uyt in de week van 7 december alle betrokkenen. De data voor nieuwe zwemlesreeksen volgt ten vroegste in 2021.

Meer info: Vita Den Uyt, 014 39 19 30, mol@vitagroep.be, www.vita-denuyt.be