Naar inhoud
Gemeente Mol

Sociale dienst ook tijdens corona bereikbaar: wacht niet tot het te laat is

1911 sociale dienst ook tijdens corona bereikbaar
vrijdag 27 november 2020

Inwoners die door de coronamaatregelen financiële moeilijkheden, juridische vragen of andere bezorgdheden hebben, kunnen hiervoor ook nu terecht bij de sociale dienst. Wacht niet tot het te laat is en neem contact op! De maatschappelijk werkers blijven telefonisch bereikbaar op het nummer 014 33 16 00 of via het e-mailadres socialedienst@gemeentemol.be.

De coronacrisis heeft een zware impact op iedereen. Veel inwoners zitten met vragen en bezorgdheden. Maar voor sommige mensen zijn de gevolgen groter dan voor anderen. Blijf niet met je problemen zitten, maar neem contact op met de sociale dienst.

Steun voor wie het nodig heeft

De sociale dienst staat klaar voor iedereen die gevolgen ondervindt van de coronacrisis. Hun steun is niet beperkt tot mensen zonder inkomen, maar is toegankelijk voor iedereen die hier na een eerste analyse nood aan heeft. Denk hierbij aan ondernemers die hun zaak moeten sluiten, werknemers die op tijdelijke werkloosheid moeten overschakelen of hun job verliezen, artiesten die momenteel niet kunnen optreden of jobstudenten.

Uitgebreide dienstverlening

Eén van de best gekende vormen van dienstverlening van de sociale dienst is financiële hulp. Als je jouw facturen niet meer kan betalen als een gevolg van de coronamaatregelen, kan je hiervoor zeker terecht bij de sociale dienst. Daarnaast bieden ze nog heel veel andere diensten aan. Zo kan je bij hen onder meer ook terecht voor:

  • Hulp met je energieverbruik
  • Juridisch advies
  • Psychosociale en relationele hulp. Ze doen hiervoor beroep op verschillende partners, zoals psychologen en drughulpverleners en zullen naar deze partners doorverwijzen.

Bereikbaar voor iedereen

Als je voor de eerste keer beroep wil doen op de sociale dienst, of een dringende vraag hebt, bel je naar het nummer 014 33 16 00. Je kan de sociale dienst telefonisch bereiken

  • van maandag tot en met woensdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur;
  • op donderdag van 9 tot 12 uur, van 13.30 tot 16 uur en van 16.30 tot 19 uur;
  • en op vrijdag van 9 tot 12 uur.

Voor niet-dringende vragen stuur je een e-mail naar socialedienst@gemeentemol.be.

Heb je een maatschappelijk werker? Bel en maak een afspraak om jouw dossier te bespreken.

Meer info: sociale dienst, 014 33 16 00, socialedienst@gemeentemol.be