Naar inhoud
Gemeente Mol

Vanaf 30 november geen extra beperkingen openluchtactiviteiten -12-jarigen

Kopie van Kopie van Platte tekst toevoegen
donderdag 26 november 2020

De zeven gemeentebesturen (Mol, Balen, Dessel, Retie, Geel, Meerhout en Laakdal) bevestigen het eerder gecommuniceerde afbouwscenario voor de extra maatregelen die gelden voor -12-jarigen. Deze beslissing volgt uit een recente analyse van de dalende besmettingscijfers. Concreet betekent dit dat -12-jarigen vanaf maandag 30 november zonder beperkingen mogen deelnemen aan openluchtactiviteiten van bijvoorbeeld sportclubs of jeugdbewegingen. Onze extra beperkingen voor binnenactiviteiten lopen af op zondag 13 december. Als de positieve evolutie zich doorzet, volgen we vanaf dan de Vlaamse en federale richtlijnen voor alle leeftijden.

Dankzij ieders inspanningen de voorbije weken behoren we niet langer tot de regio’s met een hogere besmettingsgraad dan gemiddeld. Dit betekent dat we het afbouwscenario dat we op 12 november communiceerden, verder kunnen aanhouden.

  • Vanaf maandag 30 november vallen extra beperkingen voor buitenactiviteiten bij kinderen jonger dan 12 jaar weg in de zeven betrokken gemeenten. Dit geldt zowel voor sportactiviteiten buiten als activiteiten van de jeugdverenigingen die in openlucht plaatsvinden.
  • De beperkingen op activiteiten binnen blijven tot en met zondag 13 december van kracht.
  • Vanaf zondag 13 december volgen we voor iedereen volledig de Vlaamse en federale overheid. Uiteraard moet alles coronaveilig en volgens de geldende protocollen georganiseerd worden.

Voor de +12-jarigen en alle volwassenen verandert er niets. Zij blijven op elk moment de Vlaamse en federale regels volgen.  

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be