Naar inhoud
Gemeente Mol

’t Mols Kadoke: klein pakje, groot gebaar

woensdag 25 november 2020

Met een campagne voor ’t Mols Kadoke zet het gemeentebestuur de boodschap ‘koop lokaal’ in deze coronacrisis extra kracht bij. Een keuze voor ’t Mols kadoke als kerst- of eindejaarsgeschenk helpt meer dan 200 lokale handelaars te overleven in deze moeilijke tijden. Daarom luidt dit jaar onze slagzin: ‘Klein pakje, groot gebaar’. ’t Mols Kadoke is hét coronaveilige geschenk bij uitstek: als je wilt kan je deze lokale cadeaubon 100% online aankopen, schenken en zelfs spenderen.  Ook voor bedrijven biedt ’t Mols Kadoke heel wat mogelijkheden, zowel als relatiegeschenk als voor de eigen medewerkers. Ben je nog op zoek naar een leuk eindejaarsgeschenk? Kies voor ’t Mols Kadoke.

Sinds begin dit jaar zit onze gemeentelijke cadeaubon in een nieuw jasje. Inmiddels sloten al meer dan 200 handelaars zich aan bij ’t Mols Kadoke. Met een keuze voor deze lokale cadeaubon, steun je onze handelaars. Elke euro die wordt geïnvesteerd in ’t Mols Kadoke vloeit rechtstreeks naar onze lokale economie. Het gemeentebestuur draagt de volledige kosten van het systeem, handelaars nemen gratis deel.   

Keuze in overvloed

Aangezien er meer dan 200 uiteenlopende handels- en horecazaken deelnemen, maak je met ’t Mols Kadoke áltijd de juiste keuze. De gelukkige ontvanger heeft een overvloed aan mogelijkheden om zijn cadeaukeuzes te maken. Door de coronacrisis verlengen we de geldigheidstermijn zelfs naar 1,5 jaar.

Hoe aankopen?

’t Mols Kadoke blinkt uit in gebruiksgemak.

  • Via gemeentemol.be/molskadoke koop je de cadeaubons eenvoudig online aan.
  • Je kan 24/24 terecht aan de cadeaubonautomaat in de Statiestraat (ter hoogte van het Santo Tomásplein).
  • Je kan de cadeaubon zowel aankopen aan de informatie- en onthaalbalie in ’t Getouw, welzijnssite Ten Hove (tijdelijk in de Werkwinkel) als op de dienst toerisme.

Hoe inruilen?

Inruilen kan bij de meer dan 200 deelnemende handelaars. Dit kan fysiek in de winkel (als opnieuw geopend na corona) of – als de handelaar dit aanbiedt – via online verkoop. Zelfs telefonisch of per e-mail aankopen verrichten, kan met ’t Mols Kadoke als handig betaalmiddel.

Volumekorting 

Niet alleen voor particulieren is ’t Mols Kadoke een uitstekend idee, ook voor bedrijven biedt deze cadeaubon heel wat mogelijkheden. Zo kan je ’t Mols Kadoke gebruiken als relatiegeschenk of voor het verwennen van je medewerkers.

Werkgevers mogen tot 40 euro als kerstcadeau schenken aan hun medewerkers. Dit geschenk blijft onder dit limietbedrag volledig belastingvrij voor de medewerker en is voor de werkgever een aftrekbare kostenpost.

Het gemeentebestuur voorziet dit jaar voor Molse bedrijven uitzonderlijk een volumekorting. Alle bedrijven die minstens voor 1.000 euro Molse Kadokes aankopen, genieten van deze korting. Per cadeaubon van 10 euro neemt het gemeentebestuur 1 euro voor zijn rekening. Je betaalt voor dit fiscaalvriendelijk geschenk van 40 euro dus zelf nog 36 euro. Per werkgever mag de opgetelde volumekorting maximum 2.500 euro bedragen. Om van deze volumekorting gebruik te maken, gebruik je dit bestelformulier.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be