Vrouwen gezocht voor duurzaamheidsraad. Stel je nu kandidaat!

duurzaamheidsraad

zaterdag 14 november 2020

Hoe zit het met de duurzaamheid van onze gemeente? Daar gaan we graag dieper op in met de duurzaamheidsraad. Momenteel bestaat de raad grotendeels uit mannen. Om rechtsgeldig samen te komen moet minstens 1/3de van de raadsleden bestaan uit personen van het andere geslacht. Daarom zoeken we vooral nog vrouwen die willen meewerken aan het gemeentelijke beleid rond milieu, natuur en duurzame ontwikkeling. Interesse? Stel je kandidaat via het e-formulier op onze website https://www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=990. De eerstvolgende duurzaamheidsraad vindt plaats op 18 november.

De duurzaamheidsraad geeft uit eigen beweging advies of het gemeentebestuur vraagt om advies over aangelegenheden over het beleid rond leefmilieu, natuur en duurzame ontwikkeling. De raad onderzoekt op welke wijze doelgerichte initiatieven ten goede komen aan het milieu, de natuur of de duurzame ontwikkeling binnen onze gemeente. Ze heeft ook een informatieve en sensibiliserende taak bij de bevolking. Er kunnen binnen de duurzaamheidsraad werkgroepen opgericht worden. De werkgroepen hebben een tijdelijke opdracht met als doel bepaalde onderwerpen voor te bereiden ter bespreking, ter uitvoering of ter goedkeuring.

Heb je interesse om ook deel uit te maken van de duurzaamheidsraad? Motiveer dan waarom je hiervoor de ideale kandidaat bent. Bezorg ons je motivatie via het e-formulier.

Meer info: milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be