Opnieuw vrijwilligers gezocht voor coronaproject Telefoon***STER***

1011 CORONA Opnieuw extra vrijwilligers gezocht voor telefoonSTER
vrijdag 13 november 2020

Dienst seniorenplus zoekt opnieuw vrijwilligers voor het coronaproject Telefoon***STER***. Door de strengere maatregelen merken we dat de nood aan telefonisch contact weer groter wordt. Om te vermijden dat mensen geïsoleerd raken, zoeken we vrijwilligers om hen op te bellen. Ben je sociaal, meelevend en heb je een luisterend oor? Dan ben jij de geknipte persoon om als vrijwillige Telefoon***STER*** aan de slag te gaan. Meld je aan via de dienst seniorenplus op het nummer 014 33 16 00 of via het e-mailadres dienstseniorenplus@gemeentemol.be.

De huidige coronamaatregelen vragen om onnodige sociale contacten te beperken. Bij mensen met een beperkt netwerk veroorzaakt dit mogelijks eenzaamheid en bezorgdheden. Een eenvoudig telefoontje kan een wereld van verschil betekenen. De Telefoon***STER*** belt mensen op voor een vrijblijvende babbel. Hij of zij peilt naar hoe de persoon zich voelt en of er noden zijn. Die eventuele noden worden doorgegeven aan dienst seniorenplus, die op haar beurt een oplossing zoekt.

Actief op zoek

We gingen de voorbije weken en maanden actief op zoek naar mensen met een belnood. Zo contacteerden we tijdens de eerste golf gebruikers van het lokaal dienstencentrum, onze 80-plussers, bewoners van de serviceflats, mensen met een beperking en gezinnen met kinderen met een beperking. Ook na de lockdown belden we mensen, al was de vraag op dat moment minder acuut. Nu de regels rond sociaal contact verstrengd zijn, schakelen we opnieuw een versnelling hoger.

Band opbouwen

Als Telefoon***STER*** vragen we je om één of meerdere mensen regelmatig te bellen. Op die manier bouw je een band op met de persoon. De stap om vragen te stellen of noden door te geven wordt op die manier kleiner. Jouw telefoontje maakt écht het verschil.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be