Naar inhoud
Gemeente Mol

Telefoon***STER*** schakelt versnelling hoger en breidt aantal telefoons uit

1011 CORONA Telefoonster schakelt versnelling hoger
donderdag 12 november 2020

Het coronaproject Telefoon***STER*** breidt het aantal telefoons naar kwetsbare inwoners uit. De huidige, strengere maatregelen vragen om onnodige sociale contacten te beperken. Voor sommige mensen veroorzaakt dit mogelijks eenzaamheid en bezorgdheden. De vrijwilligers van Telefoon***STER*** contacteren daarom opnieuw meer mensen die eerder al aangaven graag een telefoontje te krijgen. Heb je nood aan een babbel? Of ken je iemand die graag gebeld wordt? Neem dan zeker contact op met de dienst seniorenplus op het nummer 014 33 16 00 of via het e-mailadres dienstseniorenplus@gemeentemol.be.

Tijdens de eerste coronagolf merkten de vrijwilligers van Telefoon***STER*** dat een eenvoudig telefoontje een wereld van verschil betekent voor mensen met een beperkt netwerk. Nu de maatregelen verstrengd zijn, schakelen ze opnieuw een versnelling hoger.

Actief op zoek

De Telefoon***STER*** ging de voorbije weken en maanden actief op zoek naar mensen met een belnood. Zo contacteerden de vrijwilligers tijdens de eerste golf gebruikers van het lokaal dienstencentrum, onze 80-plussers, bewoners van de serviceflats, mensen met een beperking en gezinnen met kinderen met een beperking. Ook na de lockdown belden ze mensen, al was de vraag op dat moment minder acuut. Ondertussen merken ze dat de nood aan telefonisch contact opnieuw groter is.

Van gezellig gesprek tot echte hulplijn

Tijdens het gesprek vragen de vrijwilligers hoe het met de persoon gaat en of ze met dringende/praktische zaken kunnen helpen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over nood aan warme maaltijden, boodschappenhulp,… Deze praktische vragen worden daarna doorgespeeld aan de dienst seniorenplus.

Meerdere telefoontjes

Als de persoon dit wil, belt de vrijwilliger meerdere keren. Op die manier ontstaat er een band tussen onze inwoner en de vrijwilliger.

Nood aan babbel?

Ben of ken jij iemand die nood heeft aan een babbel? Zou een telefoontje deugd doen tijdens deze moeilijke periode? Neem dan zeker contact op met de dienst seniorenplus op het nummer 014 33 16 00 of via het e-mailadres dienstseniorenplus@gemeentemol.be.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be