Hoe kunnen we jouw vereniging helpen? Laat het ons weten vóór 20 december

vrijwilligers
donderdag 12 november 2020

Verenigingen die in deze coronacrisis ondersteuning kunnen gebruiken van het gemeentebestuur, mogen ons dit vóór 20 december laten weten. Het gemeentebestuur werkt momenteel al aan hygiënepakketten en aanpassingen aan de uitleendienst, maar we horen graag wat verenigingen daarnaast nog nodig hebben. Opleiding? Communicatiemateriaal? Goede voorbeelden? Alle vragen zijn welkom via www.gemeentemol.be/nodenverenigingen.

De coronacrisis treft ook de verenigingen hard. Activiteiten worden stopgezet, leden zien elkaar veel minder, inkomsten blijven uit, het toekomstig aanbod moet aangepast worden zodat alles op een coronaveilige manier kan doorgaan,… En toch zijn verenigingen onmisbaar in onze gemeente. Om hen in deze moeilijke periode zo goed mogelijk te helpen, horen we graag wat de exacte noden zijn.

Welke ondersteuning?

Het gemeentebestuur werkt op dit moment al een aantal initiatieven uit, zoals hygiënepakketten en aanpassingen in onze uitleendienst. Op die manier beschikken verenigingen over het nodige materiaal om hun activiteiten op een coronaveilige manier te organiseren. Meer info hierover volgt later nog.

Specifieke noden

Daarnaast horen we graag wat de specifieke noden zijn van de verenigingen. Denk hierbij aan:

• Tips voor het motiveren van vrijwilligers
  • Extra uitleg over de geldende protocollen
  • Communicatiemiddelen om informatie duidelijk door te geven aan leden
  • Workshops over goed management
  • Opleidingen over bepaalde onderwerpen
  • Informatie over het correct aanvragen van subsidies
  • Goede voorbeelden van anderen

Alle ideeën zijn welkom.

Aanbod voor verenigingen

Op basis van de vragen die bij de verenigingen leven, werken we een gezamenlijk aanbod uit met bijvoorbeeld:

• Een webinar over het motiveren van vrijwilligers
  • Een infosessie over de protocollen door een externe partner
  • Een overzicht met tips voor een coronaveilige organisatie van activiteiten
  • Een groepsgesprek over goede voorbeelden
  • ...

Enkel op basis van specifieke suggesties kunnen we een waardevol en op maat gemaakt aanbod uitwerken. We vragen verenigingen dus om hun noden zeker door te geven via www.gemeentemol.be/nodenverenigingen, vóór 20 december.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, coronasteun@gemeentemol.be