Naar inhoud
Gemeente Mol

Snelheidsverlaging Molderdijk tussen Markt en Zuiderring: 70 km wordt 50 km

2810 50 km molderdijk
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 10 november 2020

De gemeenteraad geeft positief advies aan de voorgestelde snelheidsverlaging op de Molderdijk, gedeelte tussen Kleinendijk en Vogelzangstraat. Het gemeentebestuur wil zo de verkeersveiligheid op deze drukke toegangsweg naar het Centrum verbeteren. De maatregel gaat in vanaf het moment dat de nieuwe verkeersborden er staan. Op het gedeelte tussen de Markt en de Kleinendijk (bebouwde kom) geldt al een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

Volgende belangrijke argumenten liggen mee aan de basis van de beslissing:

  • De Molderdijk nodigt uit om op rustige momenten 70 kilometer per uur of harder te rijden, maar met de aanwezigheid van de vele handelszaken en de daaruit gegenereerde in- en uitrijbewegingen zorgt dit voor gevaarlijke situaties.
  • Ook voor heel wat fietsers is de Molderdijk de route naar school, werk, winkels,… Langs de Molderdijk loopt een aanliggend fietspad waardoor de ruimte tussen de fietsers en het autoverkeer beperkt is. Het verlagen van de maximum snelheid moet de veiligheid van de fietsers verhogen.
  • Komende van de Zuiderring heeft de Molderdijk bovendien een poortfunctie richting centrumkern. Met het invoeren van de snelheidsverlaging geven we een duidelijk signaal dat bestuurders het Centrum naderen.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be