Naar inhoud
Gemeente Mol

Heraanleg speelplein Rijtenhof start op maandag 9 november

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 6 november 2020

Eind november starten aannemers Boskat en Sablo met de effectieve herinrichting van het speelplein Rijtenhof. Eerst start aannemer Boskat met de grondwerken en plaatst hij de funderingen voor de speeltoestellen. In tussentijd start Sablo met de productie van de speeltoestellen. De nieuwe aanplanting en het plaatsen van de speeltoestellen gebeurt begin december. Het terrein is pas speelklaar tegen de zomer van 2021. Het inzaaien van het gras gebeurt in april-mei 2021.  

Het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete vzw finaliseerde intussen het ontwerpplan van het Rijtenhof. Op basis van opmerkingen en suggesties van geïnteresseerden en omwonenden, voerde het ontwerpbureau nog een aantal aanpassingen door:

  • We kozen voor een vogelnestschommel met schakels uit kunststof en niet uit touw voor meer comfort.
  • We zorgen voor een valdempende ondergrond bij de vogelnestschommel.
  • We kiezen voor een picknick-bank die ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.
  • We voegden een duikelrek toe met drie verschillende hoogtes.
  • De boom bij het speelbosje (rechtsboven op het ontwerp) plaatsten we meer naar het midden zodat geen takken of bladeren oversteken bij een aanpalende woning.

De effectieve heraanleg gebeurt – onder voorbehoud van weersomstandigheden – volgens volgende planning:

  • Maandag 9 november: start grondwerken.
  • Half november: start productie speeltoestellen.
  • Eind November: funderingswerken.
  • Begin december: de toestellen afwerken.
  • April, mei 2021: inzaaien grassen.

Rijtenhof

Het Rijtenhof is een groot plein in Millegem, gelegen tussen de Arendstraat, Bosduifstraat en Rijtenhof. Het grote grasveld heeft nu twee petanquebanen en enkele bomen. Vanuit de jeugd- en sportdienst bekeek het gemeentebestuur hoe we dit plein konden herinrichten. Om de inrichting van het plein zoveel mogelijk afstemmen op de wensen en noden van de buurt, werd met een participatietraject gewerkt.

Groene sport-, speel- en ontmoetingspleintjes

De aanpak van het Rijtenhof vormt onderdeel van de ambitie van het gemeentebestuur om jaarlijks een tweetal pleintjes om te vormen tot groene sport-, speel- en ontmoetingsplaatsen. De kerngroep speelruimte bekijkt jaarlijks welke pleinen aangepakt kunnen worden. Hiervoor houdt de kerngroep enerzijds rekening met de vragen van onze inwoners, anderzijds met de screening van de afdeling jeugd en sport die actief op zoek gaat naar potentieel nieuwe terreinen. Telkens werken we met een 12-stappenplan voor de effectieve realisatie.

Meer info: afdeling jeugd en sport, jeugddienst@gemeentemol.be, sportdienst@gemeentemol.be

014 33 05 10, 014 33 05 12