Naar inhoud
Gemeente Mol

Zijn jullie er ook voor ons? Gemeentebestuur en ziekenhuis doen een oproep

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 19 oktober 2020

Op maandag 19 of dinsdag 20 oktober vindt elke Mollenaar een envelop van het gemeentebestuur en het Heilig Hartziekenhuis Mol in de brievenbus. In die envelop zit een brief met de slogan ‘Wij staan klaar voor jullie, jullie ook voor ons?’. Deze oproep benadrukt dat het belangrijk is dat iédereen zich inzet om de najaarspiek van het coronavirus af te zwakken. Naast de brief vind je ook een gevoelsmeter. Omdat we beseffen dat dit voor iedereen een moeilijke periode is, staan we stil bij de gevoelens die je kan ervaren tijdens deze crisis en waar je terecht kan met vragen en problemen. Om elkaar een hart onder de riem te steken, vind je gratis postkaartjes in de supermarkten en aan de balies van het gemeentebestuur om in elkaars brievenbus te steken.

De mate van de verspreiding van het virus is een optelsom van ieders gedrag. We roepen daarom ook op om risicovolle contacten te beperken en langdurige contacten in slecht verluchte ruimtes te vermijden. Met deze huis-aan-huisverdeling bereiken we ook de inwoners die niet online actief zijn. Het gaat in totaal om meer dan 18.000 exemplaren. Omdat het coronavirus geen taal kent, vertalen we de brief in verschillende talen op www.gemeentemol.be/coronatranslation. Zo zorgen we ervoor dat we effectief iedereen bereiken.

Brief
De open brief vanuit het Heilig Hartziekenhuis Mol in samenwerking met het gemeentebestuur vraagt vooral om elkaar te ondersteunen en te helpen. De komende weken staan we voor een grote uitdaging. Het ziekenhuis moet de verzorging van coronapatiënten kunnen blijven combineren met de normale werking. Deze combinatie kunnen we enkel garanderen als de najaarspiek zo klein mogelijk gehouden wordt. Wij staan klaar voor jullie, staan jullie ook klaar voor ons?

Gevoelsmeter
Deze papieren meter ‘peilt’ naar het gevoel dat je ervaart tijdens deze coronacrisis. Voel je je goed? Dan kan je andere helpen door te laten weten dat je er voor hen bent, een berichtje te sturen naar de buren,… Als je ongerust of bang bent, informeer je je via onze gemeentelijke kanalen of contacteer de sociale dienst. Ben je boos, zit je echt in de problemen, heb je nood aan een babbel of zoek je hulp met bijvoorbeeld boodschappen? Blijf er niet mee zitten! Op de meter staan verschillende partners die voor je klaarstaan in elke situatie.

Postkaartjes
We bieden gratis postkaartjes aan om elkaar een hart onder de riem te steken. Er zijn vijf verschillende ontwerpen die elk een andere boodschap dragen. Een kaartje waarmee je je buur vraagt of je kan helpen, een kaartje om te laten weten dat je een vriend niet vergeten bent, om je oma een kusje door de brievenbus te geven, … je vindt ze in alle Molse supermarkten en ook bij deze afhaalpunten:

  • Dienst toerisme, Markt 1a
  • Infobalie ’t Getouw, Molenhoekstraat 2
  • Infobalie Ten Hove, Jakob Smitslaan 26

Om iedereen een kans te geven een kaartje te versturen, vragen we om per kaartje maximum één exemplaar mee te nemen.

Coronalert App
We roepen alle Mollenaars op om de officiële app Coronalert te downloaden via coronalert.be. Je vindt de app in de App Store of Play Store. De app vult de Vlaamse contactopvolging aan, waardoor je meteen gewaarschuwd bent na een nauw contact met iemand die positief testte op het coronavirus. Je blijft altijd anoniem. Ook als je zelf een waarschuwing ontvangt, krijg je geen naam, leeftijd of adres te zien. De waarschuwing geeft je advies over de te ondernemen stappen.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be