Naar inhoud
Gemeente Mol

Verkeersvrije Corbiestraat wordt verlengd tot eind februari

WhatsApp Image 2020-06-19 at 08.20.44
vrijdag 9 oktober 2020

Het gemeentebestuur heeft de intentie om de verkeersvrije Corbiestraat te verlengen tot eind februari. Deze verlenging geeft de horecazaken de mogelijkheid om een winterterras in te richten, ook buiten de bestaande terraslijnen. Ook de andere horecazaken die momenteel beschikken over een verruimd terras, krijgen deze kans.

Samen met de horeca-uitbaters bekijkt het gemeentebestuur hoe we de komende maanden een gezellige wintersfeer kunnen creëren in de Corbiestraat. Mits respect voor de coronarichtlijnen blijft een horecabezoek absoluut veilig. De verlenging was eveneens noodzakelijk voor de natuursteenherstellingswerken die in een volgende fase op de hoek Rondplein – Corbiestraat zullen plaatsvinden.

Vergroeningsproject
Over een definitieve verkeersvrije Corbiestraat treedt het gemeentebestuur de komende maanden in overleg met alle betrokken horeca-uitbaters, winkeliers en bewoners. Samen bekijken we de toekomstmogelijkheden voor een aantrekkelijke en gezellige Corbiestraat. Dit overleg past in een vergroeningsproject van het Santo Tomasplein en omgeving.

 

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be