Naar inhoud
Gemeente Mol

Mag je kind naar school of naar de kinderopvang? Infografiek verduidelijkt

Mag je kind naar school_beslissingsboom

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 16 september 2020

Onze scholen en de kinderopvang ontvangen heel wat telefoontjes van bezorgde ouders. Heel wat ouders vragen zich af of hun kind naar school mag komen als het bijvoorbeeld een loopneus of kriebelhoest heeft. In samenwerking met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), de huisartsenkring, de scholen en de kinderopvang maakten we een infografiek die ouders de nodige handvaten aanreikt. Volg dit schema nauwgezet en vermijd zo de verdere verspreiding van het coronavirus.

De infografiek wordt via de scholen aan alle ouders bezorgd. Daarnaast is de infografiek beschikbaar via www.gemeentemol.be/corona, zodat ouders deze steeds kunnen raadplegen.

Wanneer thuisblijven

Kwam je kind in contact met een besmet persoon? Moet je kind plots hoesten of heeft het problemen met ademhalen? Heeft je kind koorts of een verkoudheid mét bijkomende ziektesymptomen zoals koorts, spier-, keel-, of hoofdpijn? Dan blijft het thuis en contacteer je je huisarts. De huisarts beslist hoe lang je kind thuis moet blijven. Je arts zal je ook vertellen of een coronatest al dan niet nodig is.

Informeer leerkracht of begeleid(st)er kinderopvang

Bij lichte symptomen maar geen ziekte, spreek je best even de leerkracht of begeleid(st)er van de kinderopvang aan. Dan weten ze ook dat ze zich geen zorgen hoeven te maken en houden ze je kind extra in het oog.

Meer info: dienst onderwijs, 014 33 15 10, onderwijs@gemeentemol.be

Downloads