Naar inhoud
Gemeente Mol

Gemeentebestuur tevreden over extra parking aan jachthaven Port Aventura

vrijdag 4 september 2020

Het gemeentebestuur is bijzonder opgetogen over de geplande uitbreiding van de parkeermogelijkheden aan jachthaven Port Aventura langs de Zilvermeerlaan. De plannen van de provincie Antwerpen kregen van het college van burgemeester en schepenen dan ook een gunstig advies. In totaal gaat het om 52 bijkomende parkeerplaatsen.

De afgelopen jaren groeide jachthaven Port Aventura langs de Zilvermeerlaan uit tot een drukke toeristische trekpleister. Zowel de brasserie met het fraaie zonneterras als de uitgebreide watersportmogelijkheden lokken - zeker tijdens de zomermaanden - heel wat bezoekers naar de oever van de Kanaalplas.

Door dit succes is de bestaande parking op drukke momenten veel te klein, met veelvuldig foutief en onveilig parkeren in de omgeving tot gevolg. De jachthaven is een initiatief van het Zilvermeer, onder het bestuur van de provincie Antwerpen. De provincie investeert nu ook in de uitbreiding van de parking. 

Aan rechterzijde van huidige parking

De bijkomende parkeerplaatsen worden achter de bestaande grondtalud aangelegd, volgens hetzelfde principe als de huidige parking. Hiervoor wordt de talud deels afgegraven waarbij de bestaande begroeiing op het resterende deel zo veel als mogelijk behouden blijft. Zo wordt de bestaande parking aan de rechterzijde van de uitgang verder doorgetrokken. Wel komen er dankzij de extra breedte twee rijen parkeerplaatsen, aan beide zijdes van de toegangsweg.

Dankzij deze werkwijze kan de bestaande uitgang ook voor de nieuwe parkeerplaatsen gebruikt worden. Daarnaast worden er nog zes aangepaste parkeerplaatsen voor mensen met een beperking aangelegd ter hoogte van de ingang van de jachthaven.

Beperkte aanpassingen

Het gemeentebestuur vroeg tijdens de vergunningsprocedure enkele beperkte aanpassingen aan de plannen, zoals een keerlus aan het einde van de parking en een natuurlijke barrière met een hoge grasbeplanting tussen de nieuwe parking en het bestaande dubbelrichtingsfietspad. Beide aanpassingen werden voorzien. Nu de omgevingsvergunning rond is, kunnen de plannen op het terrein gerealiseerd worden.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be