Wat vind jij van Mol? Neem deel aan burgerbevraging Gemeente- & Stadsmonitor

MC 02med
vrijdag 4 september 2020

Is het tof wonen in jouw buurt? Kan je veilig fietsen in onze gemeente? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten in onze gemeente? ... Vanaf 9 september organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) de grootschalige burgerbevraging Gemeente- & Stadsmonitor. Jouw mening is belangrijk. Het gemeentebestuur rekent dan ook op jou om deel te nemen.

Deze driejaarlijkse bevraging stond aanvankelijk in het voorjaar gepland. Door corona besliste het Agentschap Binnenlands Bestuur om de bevraging uit te stellen naar het najaar.

Voor het gemeentebestuur is het belangrijk hoe jij denkt over onze gemeente. Daarom organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid, in samenwerkingen met Statistiek Vlaanderen, de grootschalige bevraging ‘Gemeente- & Stadsmonitor’. 400.000 inwoners van 17 tot 85 jaar worden uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen.

Kans om jouw mening te geven

Vanaf 9 september tot eind oktober 2020 zal het Agentschap Binnenlands Bestuur en elke Vlaamse gemeente, dus ook in onze gemeente, een representatief deel van de inwoners van 17 tot 85 jaar bevragen. Jouw medewerking is vrijwillig, maar wel van groot belang. De waarde van de resultaten hangt af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijg je met deze bevraging de kans om jouw mening te geven over de thema’s die in onze gemeente belangrijk zijn. Als je de vragenlijst volledig invult, maak je kans op een geschenkbon van 12 euro.

Lokaal bestuur ondersteunen

Met de resultaten van deze bevraging wil het Agentschap Binnenlands Bestuur elk lokaal bestuur ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. Deze inzichten geven een unieke kijk op wat voor elke burger belangrijk is in zijn of haar gemeente. Dit is dan ook een unieke kans om jouw mening te geven over onze gemeente.