Plantjesverkoop Kom op tegen Kanker gaat door! Bestel je azalea’s online

foto plantjesverkoop KotK
dinsdag 1 september 2020

De plantjesverkoop van Kom op tegen Kanker gaat ook dit jaar door. Door de coronamaatregelen niet op de traditionele manier met vrijwilligers aan supermarkten en ziekenhuizen, maar wel online. Tot zondag 20 september bestel je digitaal een of meerdere azalea’s voor 7 euro per stuk. Afhalen doe je tussen zaterdag 26 en woensdag 30 september bij Aveve in Ezaart. Voor een kleine meerprijs levert Kom op tegen Kanker ook aan huis. Of schenk je je plantje graag aan een zorgverlener? Ook dat kan je doorgeven op www.plantjesweekend.be.

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor ons allemaal, ook voor Kom op tegen Kanker. Doordat de organisatie al heel wat acties moest annuleren, liepen ze veel inkomsten mis in de strijd tegen kanker. Gelukkig bedachten ze een manier om de plantjesverkoop toch door te laten gaan.

Online bestellen

Tot donderdag 20 september koop je online een azalea voor 7 euro per stuk, via de site www.plantjesweekend.be. Tussen zaterdag 26 en woensdag 30 september kan je de plantjes afhalen bij Aveve, Ezaart 191. Heb je vrienden of familie die ook graag een plantje kopen? Combineer dit dan in één grote bestelling. Haal ze in één keer af en verdeel ze onder elkaar. Zo beperk je de eventuele leveringskost en je ecologische voetafdruk.

Plantjes schenken

Wil je graag steunen, maar heb je niet meteen plaats voor een azalea? Wil je graag iemand verrassen met een plantje? Dan is het misschien een leuk idee om je plantje te schenken aan een zorgverlener van het ziekenhuis. Als je deze optie aanduidt bij je bestelling zorgt Kom op tegen Kanker er zelf voor dat de plantjes op de juiste plaats terechtkomen. Of maak een bewoner van onze woonzorgcentra, Den Brand of Witte Mol blij en geef je plantje aan hen door. Je fleurt er letterlijk hun dag mee op!

Mols comité Kom op tegen Kanker

Het Mols comité Kom op tegen Kanker coördineert al jaren het plantjesweekend in onze gemeente. Een 60-tal enthousiaste vrijwilligers in gele polo verkocht elk jaar 2600 plantjes aan de bezoekers van het Heilig Hartziekenhuis, welzijnssite Ten Hove en de warenhuizen in het Centrum. Dit jaar zie je hen uitzonderlijk niet, maar ze promoten voluit de online verkoop om op die manier kankerpatiënten een hart onder de riem te steken.

Meer info: Mols comité Kom op tegen Kanker, 014 33 05 03, tegenkanker@gemeentemol.be, www.plantjesweekend.be