Naar inhoud
Gemeente Mol

Stem op de Kapellekensboom van Heidehuizen als ‘Boom van het Jaar’

Bekijk ook

dinsdag 1 september 2020

De Kapellekensboom van Heidehuizen maakt kans om ‘Boom van het Jaar 2020’ te worden. De jury selecteerde onze boom als laureaat voor de provincie Antwerpen. De acacia op het centrale kruispunt Heidehuizen - Sparrenstraat, beter gekend als de Kapellekensboom, bepaalt sinds mensenheugenis het uitzicht van de dorpskern van Heidehuizen. Tussen 1 september en 15 oktober kan je stemmen via www.boomvanhetjaar.be. Op 15 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt. Stem op onze Kapellekensboom als Boom van het Jaar!

Bij de selectie keek de jury vooral naar het verhaal achter elke boom, de geschiedenis, de standplaats en de esthetiek van de boom.

Kapellekensboom

De Kapellekensboom domineert het hart van Heidehuizen. Is hij spontaan uitgeschoten of brachten buurtbewoners hem mee uit Geel? We weten het niet. Zeker is wel dat hij sinds mensenheugenis een kapelletje herbergt dat de boom en de inwoners van het gehucht beschermt. Dankzij of misschien wel ondanks dit kapelletje heeft de boom al vele stormen doorstaan. Andere bomen waren al lang gesneuveld, maar dankzij boomchirurgische spitstechnologie werd de Kapellekensboom met haken en ogen gestut en klaargemaakt voor de toekomst. Meer dan ooit toornt hij boven de omgeving uit en is hij de robuuste thuis van het kapelletje.

Stem op onze Kapellekensboom!

Op 1 september kan het stemmen beginnen via www.boomvanhetjaar.be. Op 15 oktober weten we de Belgische winnaar 2020. De winnaar krijgt een mooie prijs.

Initiatiefnemers

De wedstrijd ‘Boom van het Jaar’ is een initiatief van de Stichting Behoud Natuur en Leefmilieu Vlaanderen vzw, in samenwerking met de European Landowners Organization (ELO), het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), Aanspreekpunt Privaat Beheer (APB), de Bosgroepen, Bos+, Landelijk Vlaanderen en financieel bijgestaan door het Fonds Baillet Latour.

Meer info: groendienst, 014 33 07 35, groendienst@gemeentemol.be