Naar inhoud
Gemeente Mol

Preventieve coronatest voor alle medewerkers woonzorgcentrum Ten Hove

200311 - vooraanzicht Ten Hove
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 24 augustus 2020

Na de grootschalige testing vorige week bij de afdeling Groene Oase voorzien we deze week een preventieve coronatest bij alle overige medewerkers van woonzorgcentrum Ten Hove. Dat besliste het woonzorgcentrum in samenspraak met de Coördinerend en Raadgevend Arts (CRA) na de positieve test van één medewerker van de Groene Oase.

De beslissing van woonzorgcentrum Ten Hove om ook alle overige 124 medewerkers preventief te laten testen, volgt op de testen die vorige week werden afgenomen bij de bewoners en medewerkers van de afdeling Groene Oase. Alle dertig bewoners van de afdeling behaalden toen tot onze grote opluchting een negatief testresultaat.

Eén medewerker positief

Wel testte één medewerker positief. Zij had geen ziektesymptomen en werkte de afgelopen weken nooit samen met al de eerder positief geteste medewerker. Beide besmettingen hebben vermoedelijk dus geen verband met elkaar. Naar aanleiding van de positieve test van deze tweede medewerker besliste het woonzorgcentrum om alle personeelsleden te laten testen, ook de medewerkers die geen contact hebben of hadden met de Groene Oase.

In totaal spreken we over 190 medewerkers die over de twee fases heen worden getest. De tests in deze tweede stap worden – als de praktische voorbereidingen lopen zoals voorzien -  woensdag 26 augustus afgenomen. We verwachten de resultaten in de loop van vrijdag 28 augustus.

Verdere opvolging 

De bestaande bezoekersregeling met bijhorende richtlijnen blijft van kracht. Het woonzorgcentrum past zoals in het verleden strikt alle hygiëneregels toe, waaronder een correcte mondmaskerdracht voor alle medewerkers.

Meer info: woonzorgcentrum Ten Hove, 014 33 16 00, wzctenhove@gemeentemol.be