Naar inhoud
Gemeente Mol

Woonzorgcentrum Ten Hove neemt preventief 91 coronatesten

Ten hove
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 19 augustus 2020

Donderdag 20 augustus organiseert Woonzorgcentrum Ten Hove de afname van in totaal 91 coronatesten, waarvan 31 testen bij bewoners van de afdeling Groene Oase en 60 bij de betrokken medewerkers. De beslissing tot deze grootschalige preventieve testing werd genomen in samenspraak met de Coördinerend en Raadgevend Arts (CRA). Eerder deze week testte één van de medewerkers van deze afdeling positief. De besmette medewerkster vertoonde geen ziektesymptomen, maar onderging een preventieve test wegens een hoogrisicocontact. Dankzij de correcte werking van het contactonderzoek kon het woonzorgcentrum snel beslissen om op ruime schaal preventief te testen. 

Woonzorgcentrum Ten Hove nam de afgelopen dagen en uren stapsgewijs de nodige maatregelen. Zo werd de betrokken medewerkster meteen naar huis gestuurd toen was vastgesteld dat zij een hoogrisicocontact was van een besmette persoon. Wanneer de preventieve test positief bleek, werd meteen het nodige overleg gepleegd met de Coördinerend en Raadgevend Arts van het woonzorgcentrum.

Gescheiden afdelingen
In samenspraak met de adviserende arts nam het woonzorgcentrum de beslissing om op korte termijn alle bewoners van de betrokken afdeling te testen, inclusief alle medewerkers die de afgelopen week op de afdeling hebben gewerkt of met deze afdeling in contact zijn geweest. Het testen van de bewoners van de andere afdelingen is in deze fase niet aan de orde, aangezien de drie afdelingen maximaal gescheiden functioneren. Afhankelijk van de resultaten van deze testen, wordt beslist over verdere vervolgstappen.

Verloop testprocedure
Inmiddels heeft het woonzorgcentrum al de nodige testen aangevraagd bij het federale testplatform. De levering van het vereiste testmateriaal is voor vandaag al bevestigd. Donderdagvoormiddag 20 augustus worden de stalen van de bewoners afgenomen op de kamers. In de namiddag komen de betrokken medewerkers aan bod. We hopen de testresultaten zo snel mogelijk te ontvangen, waarna we beslissen over eventuele verdere acties en communicatie. Op dit moment zijn er nog geen gevolgen voor de bezoekersregeling of andere praktische richtlijnen. Het woonzorgcentrum past strikt alle hygiëneregels toe, waaronder een correcte mondmaskerdracht voor alle medewerkers.

Meer info: woonzorgcentrum Ten Hove, 014 33 16 00, wzctenhove@gemeentemol.be