Naar inhoud
Gemeente Mol

Gratis sessies bewegingscoach via telefoon of videochat verlengd tot 1 oktober

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 12 augustus 2020

Blijven bewegen is de boodschap. Maar dat is niet voor iedereen zo evident. Bewegen op Verwijzing-coach Jim Vancampfort helpt je graag op weg met een beweegplan op maat via telefoon of videochat. Door de coronacrisis werd de werkwijze van ‘Bewegen op Verwijzing’ tijdelijk aangepast en is een verwijsbrief van de huisarts niet nodig. Bovendien zijn de gratis sessies door de aanhoudende coronacrisis verlengd tot 1 oktober.

Zittende mensen aan het bewegen krijgen, dat is het doel van ‘Bewegen Op Verwijzing’. Dankzij dit project krijg je bewegingsadvies op maat dat je makkelijk combineert met je gewone leven. Wil je meer bewegen, maar weet je niet goed hoe je eraan begint? De coach bekijkt samen met jou hoe je beweging integreert in je dagelijkse leven. Met kleine dingen zoals tuinieren, spelen met de kinderen of af en toe eens een wandeling maken, raak je al een heel eind op weg. Omdat het advies volledig op maat is, hou je het nog vol ook.

Ook al voor coronacrisis

Bewegen Op Verwijzing bestond al voor de coronacrisis. Om van dit initiatief gebruik te kunnen maken, heb je normaal een verwijsbrief van je huisarts nodig. De coronamaatregelen vragen tijdelijk om een andere aanpak.

Gezonde gemeente

Bewegen op Verwijzing past binnen ‘Gezonde Gemeente’. Als Gezonde Gemeente engageren we ons om iedereen, in het bijzonder de meest kwetsbaren, kansen te geven en te stimuleren om gezond te leven in een gezonde omgeving. Bewegen op Verwijzing is een initiatief van het gemeentebestuur in samenwerking met het samenwerkingsverband Baldemore, de huisartsenkring en het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Meer info: beweegcoach Jim Vancampfort, 0468 01 27 00, mol.jim@bewegenopverwijzing.be, www.bewegenopverwijzing.be