Naar inhoud
Gemeente Mol

Eerste preventieve coronatesten in ecocentrum De Goren vlot verlopen

Knipsel
dinsdag 4 augustus 2020

Sinds maandagmiddag 3 augustus schakelen we ecocentrum De Goren in als testcentrum voor preventieve coronatesten. Op de eerste namiddag meldden een dertigtal patiënten zich aan na afspraak, die we allemaal konden testen. Doordat alle administratie aan de balie gebeurt, kan de verpleegkundige zich volledig concentreren op het ‘wissen’. We plaatsen nog bijkomende pijlen op de parking om de weg naar het ecocentrum duidelijk aan te geven.

Op 25 juni sloot de coronawachtpost in sporthal Den Uyt de deuren. Door de stijgende coronabesmettingen startten we met het coronatestcentrum in ecocentrum De Goren.

Duidelijkere bewegwijzering

Om patiënten vlotter naar de ingang van het ecocentrum te leiden, plaatsen we meer en duidelijkere bewegwijzering. Vooral op de parking zetten we bijkomende pijlen om de verwarring met de inkom van de Zilvermeercamping weg te nemen.

Administratie aan de balie

Bij het afnemen van testen komt heel wat administratie kijken. In Den Uyt meldde de onthaalmedewerker de patiënten aan, de rest deed de verpleging. Met de opstart in het ecocentrum pasten we de werking aan. Alle administratie gebeurt vanaf nu door de twee medewerkers aan de balie. Daardoor kan de verpleegkundige zich volledig concentreren op het ‘wissen’ en meer testen afnemen.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be