Naar inhoud
Gemeente Mol

Bedankt voor jullie inspanningen: aantal ‘coronabekeuringen’ beperkt

IMG_1511
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 3 augustus 2020

Afgelopen weekend controleerde politiezone Balen-Dessel-Mol extra op het naleven van de huidige coronamaatregelen. De politie schreef twee processen-verbaal uit voor het niet respecteren van het sluitingsuur, één voor het niet dragen van een mondmasker en twee voor niet-essentiële verplaatsingen na 23.30 uur. Het beperkt aantal overtredingen maakt duidelijk dat onze inwoners er alles aan doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Bedankt om ook in deze moeilijke periode te gaan voor MooiMol!

Onze politiezone zorgt sinds de verstrenging van de coronamaatregelen voor extra controles.

Sluitingsuur en avondklok
Bijna alle horecazaken volgen het sluitingsuur strikt op en ook de avondklok wordt gerespecteerd door onze inwoners. De gecontroleerde bestuurders konden – op twee uitzonderingen na – allemaal een attest van hun werkgever voorleggen.

Mondmaskerverplichting
Op drukke openbare plaatsen werd de mondmaskerverplichting goed opgevolgd. Naast de politiecontroles schakelde het gemeentebestuur voor het Centrum stewards in. Zij spraken winkelende mensen zonder mondmasker actief en vriendelijk aan.

Ter hoogte van de Sas4-toren controleerde de politie ook wielertoeristen en fietsers. De politie-inspecteurs stelden vast dat er minder grote fietsgroepen op pad waren op dat moment. Onze sportdienst spreekt de verschillende wielgroepen in onze gemeente aan om hen extra attent te maken op de mondmaskerverplichting bij het rijden in peloton.

Samenscholing
Ondanks de start van de soldenperiode bleef de drukte in het Centrum uit. Van samenscholing was dus absoluut geen sprake.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be