Naar inhoud
Gemeente Mol

Jobstudenten houden toezicht op mondmaskerplicht in het handelscentrum

IMG_1511
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 3 augustus 2020

Sinds de start van de solden, zaterdag 1 augustus, schakelt het gemeentebestuur vier jobstudenten in om tijdens het weekend toe te zien op de mondmaskerplicht. Per twee lopen ze door het Centrum en spreken zij iedereen die geen mondmasker draagt vriendelijk aan. Ook volgend weekend en op de dinsdagmarkt schakelen we de jobstudenten opnieuw in. 

Shoppers die geen mondmasker droegen, hadden het meestal wel bij en gaven gevolg aan het verzoek. Het leverde geen grote discussie op.

Overal mondmasker, behalve thuis
Sinds 30 juli draag je overal op het publiek toegankelijke domein een mondmasker vanaf het ogenblik dat je jouw woning verlaat. Je hebt ook op elk moment een mondmasker bij. Ook in situaties waar je de 1,5 meter afstand niet kan bewaren, draag je een mondmasker. Deze verplichting geldt vanaf 12 jaar. Tijdens het eten of drinken geldt de verplichting niet.

Controle in weekends en op markt
Ook op de dinsdagmarkt van 4 augustus en op zaterdag 8 augustus schakelt het gemeentebestuur de jobstudenten in. Op de dinsdagmarkt zorgt een securitybedrijf voor versterking aan de in- en uitgangen. Indien nodig wordt de maatregel verlengd tot eind augustus.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be