Coronatestcentrum vanaf 3 augustus in ecocentrum De Goren: afspraak via huisarts

Knipsel
maandag 3 augustus 2020

In samenwerking met de Huisartsenkringen van Mol en Balen start het gemeentebestuur vanaf maandagochtend 3 augustus met een coronatestcentrum in ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71. Inwoners die enkel een preventieve coronatest moeten ondergaan zonder klinisch onderzoek, hoeven zich niet meer te verplaatsen naar Geel of Herentals. Je kan als patiënt uitsluitend in het testcentrum langskomen na het verkrijgen van een afspraak bij je huisarts. Deze afspraak wordt telefonisch doorgegeven aan het coronatestcentrum en de patiënt. Dus: dokter nodig? Bel eerst naar je huisarts.

Alleen patiënten die door hun huisarts werden doorgestuurd, kunnen een coronatest krijgen. Neem dus altijd eerst contact op met je huisarts. Je huisarts maakt de nodige documenten voor een onderzoek in orde en boekt een afspraak in. Zelf een afspraak maken is niet mogelijk. Zonder afspraak kan je niet getest worden.

Testcentrum
Op 25 juni sloot de coronawachtpost in sporthal Den Uyt de deuren. Patiënten uit onze gemeente konden sinds die datum na afspraak terecht in Geel of Herentals. Door het stijgend aantal coronabesmettingen moet er opnieuw meer getest worden. De opstart van het testcentrum biedt een antwoord op deze stijgende nood. In het ecocentrum kunnen enkel preventieve coronatesten (wissers) afgenomen worden door verpleegkundigen. Patiënten kunnen er niet terecht voor klinisch onderzoek door een arts.

Niet opnieuw in Den Uyt
Sporthal Den Uyt is deze zomer een veelgebruikte locatie voor sportkampen en Grabbelpasactiviteiten. Daarom besliste het gemeentebestuur om het coronatestcentrum te organiseren in ecocentrum De Goren.

Activiteiten ecocentrum De Goren geannuleerd
Het ecocentrum De Goren is al zeker tot en met 31 augustus gesloten voor bezoekers/toeristen. Ook de geplande activiteiten werden noodgedwongen geannuleerd door de verstrengde coronamaatregelen. Toeristen die op zoek zijn naar informatie over onze gemeente kunnen hiervoor terecht bij:

• dienst toerisme, Markt 1a
  • Huyze Colibrant, Abdijlaan 10
  • de vakantieparken of logieverstrekkers waar ze verblijven

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be