Wijziging bezoekregeling woonzorgcentrum Ten Hove op zaterdag 1 augustus

200311 - vooraanzicht Ten Hove
vrijdag 31 juli 2020

Door het toenemend aantal coronabesmettingen in onze gemeente zijn we vanaf zaterdag 1 augustus genoodzaakt om de bezoekregeling te beperken.

Onze bezoekafspraken

Wanneer gaat het bezoek door?

• Bezoek gaat enkel door op weekdagen, na afspraak. Je kan reserveren via https://sheeva.be/ten-hove
  • Per bewoner voorzien we maximum één bezoek per week. De bewoner kan wekelijks een andere bezoeker ontmoeten.
  • Twee bewoners van dezelfde afdeling kunnen tegelijk deelnemen aan een bezoek.

Hoelang duurt een bezoek?

• Een bezoek duurt maximaal 30 minuten.
  • We voorzien 15 minuten tijd tussen de bezoeken om te ontsmetten.

Waar gaat het bezoek door?

• In de cafetaria van Ten Hove.
  • We voorzien vijf bezoekerstafels in de cafetaria. We zorgen voor voldoende privacy en een gezellige inrichting, zodat het bezoek aangenaam verloopt.

Voorwaarden?

• Bezoek is alleen toegelaten als bezoeker én bewoner gedurende 14 dagen vóór het bezoek geen symptomen van corona vertoonden en niet positief testten.
  • Er is geen bezoek mogelijk bij bewoners met een (vermoedelijke) coronabesmetting tot minstens 14 dagen na de start van de symptomen, en tot het einde van de symptomen. Uitzonderingen worden beslist door de directie, na afstemming met de coördinerend en raadgevend arts en eventueel de bewoner.
  • Je mag niet op bezoek komen als je de afgelopen 14 dagen in contact bent geweest met iemand met een (vermoedelijke) coronabesmetting.
  • Je mag niet op bezoek komen als je de voorbije 14 dagen in een risicogebied geweest bent.
  • Je mag niet op bezoek komen als je de voorbije 14 dagen deelgenomen hebt aan een (jeugd)kamp.
  • Bezoekers dragen verplicht een mondmasker en brengen dit zelf mee.
  • Bezoekers gaan langs het terras de cafetaria binnen.
  • Bezoekers ontsmetten de handen bij het binnenkomen.
  • Fysiek contact is niet toegelaten. Bezoekers en bewoners houden altijd 1,5 meter afstand.
  • We zorgen voor een scheiding in plexiglas tussen bewoners en bezoekers.
  • Eten en drinken tijdens het bezoek is niet toegestaan.
  • Het uitwisselen van voorwerpen is niet mogelijk tijdens het bezoek.
  • Huisdieren zijn niet toegelaten.

De babbelhut

De babbelhut gaat terug open. We verkiezen deze bezoekmogelijkheid:

voor  bewoners die zich niet aan de afstandsregels kunnen houden en/of teveel overstuur zouden zijn bij bezoek in de cafetaria. Dit wordt in team beslist en gecommuniceerd naar de familie.

Een bezoek aan de babbelhut duurt maximaal 15 minuten.

Wandelen op site Ten Hove

Door de stijgende cijfers kunnen bezoekers niet meer wandelen met bewoners op site Ten Hove.

Meer info: woonzorgcentrum Ten Hove, 014 33 16 00, wzctenhove@gemeentemol.be