Naar inhoud
Gemeente Mol

Geen ‘Wij ZEN open’, wél zondagopening voor solden

Lampenkappen_foto_6
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 28 juli 2020

Het gemeentebestuur annuleert noodgedwongen het initiatief ‘Wij ZEN open’. Wél zijn onze centrumhandelaars zondag 2 augustus van 13 tot 18 uur extra open tijdens dit soldenweekend. We roepen onze inwoners op om tijdens deze solden ook te denken aan onze lokale handelaars. Zij hebben een geslaagde solden meer dan ooit nodig om financieel te overleven. Je bent komend weekend én op zondag van harte welkom in onze winkels, conform de geldende coronarichtlijnen.

De nieuwe coronarichtlijnen grijpen in op het sociale leven, waarbij er geprobeerd wordt om horeca en winkels zo veilig mogelijk open te houden. We roepen onze inwoners op om - conform de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad - gericht hun aankopen te doen. Er geldt mondmaskerplicht binnen en buiten de winkels. Het winkelen gebeurt alleen, voor een periode van maximum 30 minuten per winkel. Bij een bezoek op afspraak mag het langer. Alleen voor minderjarigen en hulpbehoevenden geldt een uitzondering. Op elk moment – binnen én buiten – draagt iedereen ouder dan 12 jaar een mondmasker.

Hoge omzet, veilig verloop

Voor veel winkels – vooral kledingzaken – is het goede verloop van de solden een kwestie van overleven. Als gemeentebestuur hopen we dat onze winkels de komende dagen een voldoende hoge omzet realiseren, zonder dat dit de veiligheid in het gedrang brengt. Samen kunnen we deze doelstellingen bereiken. Koop lokaal én help onze handelaars, maar doe het veilig én volg strikt de spelregels. Deze zijn eenvoudig en duidelijk. Als iedereen de nodige discipline aan de dag legt, dan lukt dit. Je vertrouwde handelaar zal je enorm dankbaar zijn.

Verkeersmaatregelen geannuleerd

De eerder aangekondigde verkeersmaatregelen in het Centrum op 31 juli, 1 en 2 augustus gaan niet door. Alle parkeerplaatsen – ook op de centrale winkelas – zijn op deze manier beschikbaar. Je kan alle rand- en centrumparkings vlot bereiken.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be