Naar inhoud
Gemeente Mol

Haal meer uit je zomer dankzij tal van nieuwe initiatieven bib

nieuwe initiatieven bib
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 15 juli 2020

Deze zomer kan je in de bibliotheek terecht voor tal van nieuwe initiatieven. Een zomerleesactie waarmee je prachtige prijzen kan winnen. Of wat dacht je van op maat gemaakte leestips of een superhip zomerspel? Het kan allemaal, en bovendien gratis! Tot gauw, in de bib, Molenhoekstraat 2.

> Bestemming: bib!

De bibliotheek organiseert in samenwerking met Iedereen Leest ‘Bestemming: bib!’ Kinderen en jongeren kunnen in de bib een reispas afhalen met daarop zes leestrips. Voor elke leestrip lees je een boek. Aan het einde van de zomer worden alle volle reispassen verzameld en kiest Iedereen Leest er een aantal winnaars uit.

 

Voor wie? Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar

> Bibzomerspel ‘Wall of fame’

Weet jij wat je moet doen als er een fret in je broek zit? Heb je ooit al gehoord van de snorrenclub? Speel het Bibzomerspel ‘Wall of fame’ en ontdek! Met een tablet trek je erop uit tussen de duizenden boeken in onze bib. Knotsgekke opdrachten onthullen alle geheimen van ons boekenhuis. Kortom, op een speelse manier leer je de bib beter kennen. En wie weet schittert jouw ster binnenkort op onze Wall of Fame.

 

Voor wie? Er is een spel voor kinderen tussen 7 en 9 jaar en voor kinderen tussen 10 en 12 jaar

Wat heb je nodig? Je speurneus! De tablet ligt voor je klaar aan de balie. Die hoef je dus niet mee te brengen.

> Mijn Leestipper

Lees je graag fictie en wil je af en toe een leestip ontvangen? Dankzij Mijn Leestipper ontvang je maandelijks persoonlijke leestips uit de fictiecollectie van onze bib. De leestips worden geselecteerd op basis van jouw leesvoorkeuren. Ga naar mijnleestipper.bibliotheek.be. Vul een korte vragenlijst in en ontdek welke boeken je zeker niet mag missen. Meer info vind je op mol.bibliotheek.be.

Voor wie? Volwassenen

> Bieblo

Ben je tussen 6 en 11 jaar en zoek je een goed boek? Dat kan met Bieblo! Vul een paar eenvoudige vragen in en je krijgt meteen een heleboel leestips. Je vindt de link op mol.bibliotheek.be.

Voor wie? Kinderen tussen 6 en 11 jaar

Meer info: bibliotheek, 014 33 07 64, bibliotheek@gemeentemol.be