Naar inhoud
Gemeente Mol

Vrijwilligers gezocht om Nederlands te oefenen met volwassenen op Praatpunt

praatpunt
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 8 juli 2020

Ook in juli en augustus bieden we anderstaligen in onze gemeente oefenmomenten Nederlands aan. Hiervoor zoeken we extra vrijwilligers. Kan je je in juli en augustus vrijmaken op donderdag tussen 19 en 21 uur? Spreek je vlot Nederlands, ben je sociaal en kom je graag in contact met andere culturen? Stel je dan snel kandidaat via de dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 23, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

Veel anderstaligen die Nederlandse les volgen of gevolgd hebben, vragen naar oefenkansen. Het Nederlands van op school is vaak niet hetzelfde als de dagelijkse spreektaal, bijvoorbeeld op het werk of bij de bakker. Praatpunt is een aanvullend aanbod voor mensen die de Nederlandse taal aan het leren zijn. Het zijn geen lessen Nederlands, maar een leuke manier om de taal te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen. Tijdens Praatpunt praten we samen over alledaagse dingen.

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent minstens 16 jaar.
  • Je spreekt vlot Nederlands.
  • Je bent sociaal en komt graag in contact met andere culturen.
  • Je spreekt met de anderstalige over dagdagelijkse onderwerpen.
  • Je geeft iedereen het gevoel dat hij/zij welkom is en je werkt aan een positief contact.

Wat bieden we aan?

Als vrijwilliger kom je terecht in een enthousiaste en dynamische groep van vrijwilligers. De dienst samenlevingsopbouw ondersteunt je waar nodig.

Interesse?

Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met de dienst samenlevingsopbouw via samenlevingsopbouw@gemeentemol.be of 014 33 16 23. In juli en augustus gaat Praatpunt door in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28, zaal 1 en 2.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 23, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be