Latere betaling terrasbelasting 2019, mogelijke vermindering in 2020

WhatsApp Image 2020-06-21 at 03.42.54 (1)
vrijdag 3 juli 2020

Door de coronacrisis neemt het gemeentebestuur enkele extra maatregelen ter ondersteuning van de horecazaken en winkeliers in onze gemeente. Zo versturen we de aanslagbiljetten voor de belasting op terrassen en uitstallingen voor 2019 op openbaar domein later dan normaal. Daarnaast beslist de gemeenteraad in het najaar over een mildering voor 2020.

Momenteel ontvangen alle horecazaken en winkels met een terras of uitstallingen op openbaar domein het jaarlijkse aanslagbiljet in de brievenbus. Het aanslagbiljet dat ze momenteel ontvangen heeft betrekking op de situatie van 2019. De voorbije jaren verstuurden we deze betalingsuitnodiging veel eerder. Door de coronacrisis hebben we zo lang mogelijk gewacht met het versturen hiervan.

Betalingsproblemen

Kamp je als handelaar of horecazaak met betalingsproblemen en kan je onmogelijk tijdig betalen? Vraag dan met de nodige argumentatie een betalingsuitstel aan bij onze dienst belastingen. Samen bekijken we de mogelijkheden voor een latere betaling.

Wat voor 2020?

Als gemeentebestuur weten we dat de coronacrisis enorme gevolgen heeft voor onze handelaars en horecaondernemers. Daarom bestuderen we momenteel de mogelijkheid om deze belasting voor 2020 te milderen. De finale beslissing hiervoor valt onder de bevoegdheid van de gemeenteraad. We verwachten later dit jaar de nodige besluitvorming hiervoor.

Succes in deze moeilijke tijden

We wensen alle handelaars en horecaondernemers alle succes in deze moeilijke tijden. Als gemeentebestuur leveren we alle mogelijke inspanningen om je te ondersteunen. Vragen of voostellen? Contacteer ons gerust.

Meer info: