Naar inhoud
Gemeente Mol

Veilige start van de solden in het Centrum op 31 juli, 1 en 2 augustus

vrijdag 3 juli 2020

De centrumhandelaars en het gemeentebestuur werken samen een initiatief uit in het Centrum om de solden op 31 juli, 1 en 2 augustus veilig te laten starten. Zo komen de handelaars naar buiten op de verkeersvrije straten, waardoor we heel wat meer ruimte creëren om veilig te winkelen. Ook winkels van buiten de handelskern en uit de gehuchten krijgen op deze dagen de kans om in het Centrum aanwezig te zijn. Wie wilt deelnemen, meldt zich best zo snel mogelijk aan bij de handelaarsvereniging van het Centrum. Het initiatief krijgt de naam ‘Wij ZEN Open. Winkel thuis in MooiMol’ en past ook in de overkoepelende zomercampagne van het gemeentebestuur. Hierbij richten we ons op de talrijke kleine genietmomentjes die je in onze gemeente kan beleven.

Na de verplichte coronasluiting kwam de annulering van de braderie eind juni bij onze centrumhandelaars en horecazaken als een mokerslag binnen. Gelukkig bleef het ondernemersbloed van onze winkeliers volop stromen en maakten we in volle coronacrisis een groot succes van ‘Mol blijft winkelen’.

Nieuw initiatief
Momenteel broeden onze centrumhandelaars en horecazaken in samenwerking met het gemeentebestuur op een initiatief om de start van de solden veilig te laten verlopen. Door het innemen van de verkeersvrije straten, creëren we extra ruimte om veilig te shoppen.

31 juli, 1 en 2 augustus
De centrumhandelaars komen op vrijdag 31 juli, zaterdag 1 en zondag 2 augustus in verkeersvrije straten drie dagen naar buiten met hun producten. De horecazaken langs de verkeersvrije straten voorzien elk een groot en gezellig terras met voldoende ruimte tussen de tafels.

Onderlinge samenwerking
Daarnaast krijgen ook de Molse winkels buiten de handelskern en uit de gehuchten de unieke kans om in het Centrum uit te pakken met hun troeven. Hiermee benadrukken onze centrumhandelaars dat onderlinge samenwerking hen allen sterker maakt én benadrukken ze de boodschap ‘koop lokaal’. Geïnteresseerde winkels van buiten de handelskern en uit de gehuchten kunnen zich alvast aanmelden bij de Handelaarsvereniging Centrum.

Meer info & aanmelden voor handelszaken buiten de handelskern: Handelaarsvereniging Centrum, 0475 31 01 78, verachten@telenet.be