Naar inhoud
Gemeente Mol

Werking Ecodemotuin tot 2026 verzekerd dankzij nieuwe overeenkomst met Velt vzw

Ecodemotuin

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 2 juli 2020

De samenwerkingsovereenkomst Ecodemotuin tussen Velt vzw en het gemeentebestuur wordt vernieuwd voor de periode 2020-2026. De werking van deze ecologische demonstratietuin is zo ook de komende jaren verzekerd. Meer info over de verschillende activiteiten vind je op www.gemeentemol.be en www.velt.be.

Om mensen laten kennis te maken met ecologische tuinen en ecologisch tuinieren, ontwikkelde het gemeentebestuur met medewerking van Velt vzw, een toontuin: de Ecodemotuin. De officiële opening vond plaats op 25 mei 2011. De tuin is gelegen in de KMO-zone Mariëndal in Millegem, ingang via Hofstede.

Sensibiliseren en stimuleren

De Ecodemotuin wordt ter beschikking gesteld aan Velt vzw om, samen met het gemeentebestuur, onze inwoners te sensibiliseren en te stimuleren om hun tuinen nog meer ecologisch in te richten en te onderhouden. Hiervoor werken we in de gemeentelijke demonstratietuin samen met diverse partners. Elk van hen heeft expertise op vlak van ecologisch tuinieren, samen tuinen, ecologische voeding, educatie. Samen zetten we onze schouders onder initiatieven die hierrond in overleg worden opgestart.

Demonstratietuin

In de Ecodemotuin vertrekken we vanuit ecologische principes en tonen we onze inwoners hoe een tuin kan bijdragen aan meer natuur, herstel van het landschap en een schoner milieu. Er is ook plaats voor spontane natuur – plantensoorten die zich spontaan vestigen – insecten en dieren. In deze ecologische demonstratietuin gebruiken we geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest, streven we naar een minimum aan tuinafval en beperken we het energie- en waterverbruik.

Meer info:

> milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be

> Velt vzw, 03 281 74 76, info@velt.be