Open Kunstatelierroute aangepast naar corona-veilige Mol Om Kunst

maandag 22 juni 2020

Tijdens de weekends van 4, 5, 11 en 12 juli stellen onze Molse kunstenaars al voor de twaalfde keer hun werk tentoon. Door corona blijven de ateliers zelf wel gesloten. Dit jaar bekijk je de creaties vanop een afstand, aan het raam of in de voortuin. Zoals gewoonlijk verbindt een mooie fiets- of wandelroute de verschillende locaties. Je kan het routeplan online downloaden of meenemen aan de balies van dienst toerisme (Markt 1a), ’t Getouw (Molenhoekstraat 2), Ten Hove (tijdelijk in de Werkwinkel, Jakob Smitslaan 24) en in ecocentrum De Goren (Postelsesteenweg 71) .

De coronacrisis leidde tot het annuleren van groepsbijeenkomsten in kleine ruimtes. Hieronder valt helaas ook de Open Kunstatelierroute waarbij de ateliers openstaan voor een groot publiek. Gelukkig bedacht de organisatie een veilig alternatief. Met Mol Om Kunst bezoek je de kunstenaars vanop een afstand. Je fietst of wandelt voorbij de kunstwerken die de makers aan het raam of in de voortuin tentoonstellen.

Kunstzinnige route

Verspreid over onze gemeente nemen er maar liefst 24 kunstenaars deel, op 19 verschillende locaties. Een aantrekkelijke fiets- en wandelroute voert je langs al deze plekken. Het Molse Poëzieatelier zorgt bovendien voor enkele gedichten langs de route. Op die manier zetten we het kunstzinnige aspect extra in de verf.

Tentoonstelling in ’t Getouw

De route gaat van start aan de exporuimte van ’t Getouw. Dit jaar stelt kunstkring Pigminti daar tentoon. Je kan er hun werk bewonderen van 4 tot en met 12 juli.

Meer info: cultuurdienst, 014 33 08 95, cultuurdienst@gemeentemol.be