Naar inhoud
Gemeente Mol

Vrijwilligers gezocht voor project On Wheels: breng toegankelijkheid in kaart

on wheels
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 18 juni 2020

De dienst seniorenplus zoekt vrijwilligers voor het project On Wheels. Bedoeling is op pad te gaan en uit te zoeken hoe toegankelijk horeca en winkels zijn voor personen met een beperking. De resultaten worden verwerkt in de app On Wheels. Wil jij een bijdrage leveren en onze gemeente toegankelijker maken? Meet dan jouw favoriete plekjes in onze gemeente op, zo kunnen ook andere personen er in de toekomst van mee komen genieten!

On Wheels is een app die de toegankelijkheid in een stad, gemeente, … in kaart brengt. De kaart toont een brede waaier aan praktisch informatie zoals de locatie van restaurants, cafés, musea, toiletten, winkels, parkeerplaatsen, apothekers,… De focus ligt op rolstoelgebruikers, maar ook minder mobiele personen of mensen met een kinderwagen hebben er baat bij. De app biedt hen een concrete oplossing naar het vinden van toegankelijke handelszaken, toiletten, parkeerplaatsen,…

We willen met dit project in geen geval de horeca of winkels met de vinger wijzen, maar personen met een beperking de juiste info geven alvorens ze op stap gaan.

Oktober, onbeperkt maand

In oktober zetten we mensen met een beperking in de kijker. Daarom zouden we op 1 oktober graag van start gaan met het project On Wheels. Want wie een beperking heeft, botst sneller dan anderen op obstakels. Onze gemeente organiseert in samenwerking met de adviesraad voor personen met een beperking en tal van organisaties activiteiten en dienstverleningen om deze drempels weg te werken. Het programma vind je tegen dan op www.gemeentemol.be/onbeperktemaand.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, personenmeteenbeperking@gemeentemol.be