Naar inhoud
Gemeente Mol

Verboden op- en afritten douaneparking E34 in Postel definitief afgesloten

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 16 juni 2020

Het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beslisten in onderling overleg om de verboden op- en afritten voor de E34 in Postel blijvend fysiek af te sluiten. Deze toegangsweggetjes zijn verbonden met de douaneparkings in beide rijrichtingen, waardoor deze in het verleden – ondanks de verbodsborden - ook intensief gebruikt werden om de autostrade op te rijden of te verlaten. De tijdelijke barrières worden zo snel mogelijk vervangen door definitieve afsluitingen. Wel zullen de douaneparkings - en dus ook de autostrade - via beide toegangswegen bereikbaar blijven voor de hulpdiensten.

 

De toegangswegen voor de douaneparkings langs de E34 ter hoogte van Postel worden al vele jaren druk gebruikt om de autostrade in beide richtingen op te rijden of te verlaten. De verbodsborden die duidelijk maken dat de weggetjes uitsluitend door plaatselijk verkeer mogen gebruikt worden, werden daarbij massaal genegeerd.

Definitief gesloten

Voor de asfalteringswerken van de Reuselseweg was het noodzakelijk om ook deze toegangsweggetjes fysiek af te sluiten. De werken zijn inmiddels voltooid, maar de afsluitingen blijven staan. Dit werd afgesproken tussen het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer. Deze Vlaamse overheidsdienst is verantwoordelijk voor de autostrades en de bijhorende snelwegparkings.

Proces-verbaal

We vragen dan ook aan alle automobilisten om de beslissing te respecteren. Wie de afsluitingen verwijdert en de verkeerssignalisatie negeert, riskeert een proces-verbaal. Er staat nu op de signalisatie duidelijk vermeld dat uitsluitend de hulpdiensten nog door mogen. Alternatieve op- en afritten zijn aan Belgische zijde afrit 26 in Retie – Arendonk. Aan Nederlandse kant gebruik je afrit 29 in Hapert.

Waarom definitief afsluiten?

De illegale op- en afritten zuigen steeds meer extra verkeer aan naar wegen die hiervoor niet zijn uitgerust. Zo is de Reuselseweg aan beide zijdes van de grens een gemeenteweg. Ook de dorpskern van Postel is als toeristisch centrum met talrijke fietsers en wandelaars niet geschikt voor het verwerken van doorgaand internationaal verkeer.

 

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be