Naar inhoud
Gemeente Mol

Zwerfbib in station opgefrist en aangevuld met nieuwe boeken en strips

vrijdag 12 juni 2020

De zwerfbib in de stationshal kreeg een opfrisbeurt. De medewerkers van de bibliotheek vulden de kast terug met een 100-tal nieuwe boeken en strips. Zin om iets te lezen op de trein? Neem gewoon een boek uit de kast en zet het daarna terug.

De kast staat al sinds 2014 in de drukke wachtzaal van het station, hoog tijd dus om de kast wat extra aandacht te geven. De bibmedewerkers zorgden voor extra signalisatie zodat de kast beter opvalt en zorgden voor extra verfraaiing. 

Start zwerfbib

Op 1 oktober 2014 lanceerde de bibliotheek de zwerfbib. De treinreizigers vinden in de stationshal een grote kast met een honderdtal romans. Elke treinreiziger is vrij om - zonder verdere registratie of kosten – een boek te nemen en het te lezen op de trein. Eens uitgelezen plaatst hij of zij het boek terug zodat het opnieuw beschikbaar is voor andere reizigers. De zwerfbib werkt volledig op basis van vertrouwen.

Uitgelezen?

Je moet het boek uiteraard niet tijdens één treinreis uitlezen. Je mag het gerust nadien meenemen naar huis. Als het uitgelezen is, plaats je het terug in de zwerfbib of breng je het binnen in de bibliotheek in ’t Getouw.

Meer info: bibliotheek, 014 33 07 64, bibliotheek@gemeentemol.be