Naar inhoud
Gemeente Mol

Beperkt aantal sporthallen klaar voor heropening, Den Uyt gesloten tot 1 juli

dinsdag 9 juni 2020

Onze dienst jeugd en sport bereidde de afgelopen dagen de heropening van zoveel mogelijk sporthallen onder gemeentelijk beheer voor. Als alles verloopt zoals verwacht, zijn de sportclubs als vaste huurders opnieuw welkom vanaf woensdag 10 juni. Dit geldt evenwel niet voor sporthal Den Uyt. Deze doet tot eind juni dienst als coronawachtpost. Ook de sporthallen van Sint-Lutgardis en SJB College blijven nog even dicht. We vragen alle clubs om zich voor de overige sporthallen strikt aan de afspraken en de aangeduide circulatieverplichtingen te houden. De gemeentelijke zaalwachters houden toezicht.

Dankzij de recente versoepelingen mag er sinds maandag 8 juni opnieuw – onder strikte voorwaarden - indoor gesport worden. Onze dienst jeugd en sport bereidt momenteel – in nauw overleg met de sportclubs – de heropening voor van zoveel mogelijk sporthallen die onder gemeentelijk beheer staan.

Naast de eigen gemeentelijke sporthal Den Uyt beheert de afdeling jeugd & sport ook de verhuur van verschillende schoolsporthallen aan de sportclubs. We spreken daarbij over de sporthallen Rozenberg, school Millegem, school Achterbos en school Rauw. De sporthallen van Sint-Lutgardis en SJB College blijft momenteel nog gesloten. De betrokken scholen houden hun sporthal nog gesloten voor de sportclubs omdat dit niet verenigbaar is met de praktische en veilige organisatie van het schoolgebeuren.  We zoeken in de mate van het mogelijke naar een oplossing voor de betrokken sportclub(s) op een andere locatie. Afdeling jeugd & sport spreekt met elke sportclub een datum af om te herstarten.

Den Uyt

Door de inrichting van de coronawachtpost in sporthal Den Uyt kan deze niet gebruikt worden als sporthal. Tot 25 juni wordt deze locatie nog gebruikt als coronawachtpost voor klinische onderzoeken en coronatesten. Eind juni gaat de coronawachtpost op deze locatie dicht, zodat de sporthal vanaf 1 juli opnieuw voor sport kan gebruikt worden. Naast de vele geplande zomersportkampen voor de Grabbelpas krijgen ook de sportclubs de kans om Den Uyt te huren in de zomermaanden.

 

Regels naleven

Elke sportclub krijgt voor de herstart een uitgebreid protocol toegestuurd met de richtlijnen. Een zaalwachter pendelt tussen de verschillende locaties en ziet toe op het correct en veilig verloop van de sportactiviteiten. We zetten de belangrijkste regels hieronder al op een rij:

  • Je mag in groep met maximum 20 personen sporten. Vanaf 1 juli mogen 50 sporters samen hun hobby beoefenen.
  • Sporters die ziektesymptomen vertonen (koorts, hoesten,…) blijven thuis.
  • Sporters houden onderling 1,5 meter afstand van elkaar. Voor -12-jarigen vervalt deze afstandsregel.
  • Voor elke sporthal geldt een circulatieplan met zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer, aangeduid met pijltjes. Waar mogelijk voorzien we een afzonderlijke in- en uitgang.
  • De deuren van de in- en uitgang staan steeds open voor maximale luchtverversing.
  • Sporters verzamelen niet in de inkomhal, maar buiten. Kom precies op tijd, zodat je niet samen moet wachten. Vertrek na het sporten meteen naar huis.
  • Voor het veilig wisselen van verschillende groepen of clubs in de sporthal voorzien we minimaal 15 minuten tussentijd. Respecteer deze reservatietijden. Gebruikte materialen kunnen in deze tussentijden ontsmet worden.
  • De kleedkamers en douches mogen niet gebruikt worden. Doe thuis je sportkledij aan.
  • In elke sporthal is één toilet beschikbaar voor dames en één toilet voor heren.
  • Bezoekers zijn niet toegelaten. Voor het ophalen en brengen, wachten ouders buiten of in de auto, op voldoende afstand van elkaar. We werken met het kiss- & rideprincipe.

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 10, sportdienst@gemeentemol.be