Naar inhoud
Gemeente Mol

Terrassen op week- en zondagen gesloten om 24 uur

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 9 juni 2020

Burgemeester Wim Caeyers heeft via een politieverordening beslist dat in deze coronatijden de horecaterrassen op week- en zondagen sluiten om 24 uur. De horecazaak zelf mag – conform de beslissingen van de federale overheid – openblijven tot 1 uur ’s nachts. De maatregel streeft naar het nodige evenwicht tussen de rust voor buurtbewoners en de rendabiliteit voor de handelszaak. 

Sinds maandag 8 juni mogen horecazaken opnieuw opstarten. Vanuit het gemeentebestuur krijgt elke horecazaak de kans om een tijdelijke uitbreiding van een bestaand terras of een nieuw terras op openbaar domein aan te vragen. Op die manier ondersteunen we onze horecazaken maximaal bij de herstart.

Volop ‘terrassen’
Wanneer de afstand tussen de tafels en de horecaregels gerespecteerd worden, houdt een terras minimale risico’s in voor de verspreiding van corona. We hopen voor de komende zomermaanden op stralend weer, zodat er volop veilig kan ‘geterrast’ worden. Uiteraard moet dit gebeuren in goede verstandhouding met de buurtbewoners.

Verstandhouding met buurt
We verwachten van elke horecazaak dat ze een goede relatie met de buurtbewoners nastreeft en alle nodige maatregelen treft om de hinder voor de buurt tot het strikte minimum te beperken. De algemene beperking tot 24 uur op week- en zondagen draagt hiertoe bij. Op vrijdag en zaterdag mogen de terrassen openblijven tot 1 uur.

In samenspraak met horeca
De maatregel werd vorige week tijdens een videovergadering besproken met een delegatie van horeca-uitbaters. Ze konden zich perfect vinden in het voorstel.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be