Naar inhoud
Gemeente Mol

Kinderopvang zomer: geef voorkeurweken door voor opvang in kleine groep

voorkeurweken opvang zomer
maandag 8 juni 2020

De richtlijnen voor de kinderopvang tijdens de zomermaanden zijn duidelijk vastgelegd. In onze gemeente vangen we kinderen op in kleine groepen op verschillende locaties. We beperken de groepen tot 50 ingeschreven kinderen per week. Met deze 50 inschrijvingen vullen we de verschillende weekdagen zodat we de maximumcapaciteit van de kinderclubs niet overschrijden. Zo vangen we – net zoals vorige zomer – dagelijks 170 kinderen op. Om dit praktisch te organiseren, vragen we de ouders om via www.gemeentemol.be/voorkeurwekenopvangzomer te laten weten in welke weken de opvang voor hen het belangrijkste is. Je vult voor elk kind één formulier in.

Deze zomer organiseren we de kinderopvang niet in de centrale kinderclub Krekeltje, wel in de verschillende kinderclubs van onze gemeente. Dat geeft ons de mogelijkheid om de kinderen op te vangen in kleinere groepjes. Zo voldoen we aan de opgelegde coronamaatregelen van Kind & Gezin.

We vragen aan ouders om per week zo veel mogelijk gebruik te maken van één en hetzelfde aanbod, in combinatie met de ruime gezinsbubbel.

Opvanglocaties

We vangen de kinderen op in verschillende kinderclubs. De school van je kind bepaalt in welke kinderclub je kind terecht komt. Voor kinderen die buiten onze gemeente naar school gaan, wijst de dienst buitenschoolse kinderopvang in samenspraak met de ouders een kinderclub toe. Het aantal opvangplaatsen in de kinderclubs, wordt bepaald door de beschikbare oppervlakte.

 • Baloe: 20 opvangplaatsen (voor kinderen van Heidehuizen en Mozawiek)
 • Pardoes: 28 opvangplaatsen (voor kinderen van Sluis en Ginderbuiten)
 • Saigo: 20 opvangplaatsen (voor kinderen van de Rozenberg, Het Schrijvertje en Saigo)
 • Krekeltje: 28 opvangplaatsen (voor kinderen van het Sint Jan Berchmanscollege, vestigingen Tovertuin in Singellaan en Rijpad)
 • Loewie: 14 opvangplaatsen (voor kinderen van Rauw)
 • Robbedoes: 20 opvangplaatsen (voor kinderen van Millegem)
 • Mowgli: 20 opvangplaatsen (voor kinderen van Gompel en Wezel)
 • Windekind: 20 opvangplaatsen  (voor kinderen Achterbos)

Voorkeuren doorgeven

Ouders schreven eind mei in op de reservelijst voor de kinderopvang. Hierbij gaven ze de data door waarop ze kinderopvang nodig hadden. Om de praktische organisatie van de opvang te regelen, vragen we nu aan ouders om door te geven welke vakantieweken hun voorkeur hebben. Deze voorkeuren geef je door via www.gemeentemol.be/voorkeurwekenopvangzomer. Je vult één formulier in per kind.

Wanneer doe je dit?

 • Uiterlijk tot 8 juni, 16 uur voor ouders die eind mei al inschreven op de reservelijst.
 • Vanaf 9 juni, 9 uur voor ouders die nog niet inschreven op de reservelijst.

Effectief inschrijven

In je persoonlijke kalender van i-school zie je de beschikbare plaatsen voor jouw kind(eren). Dit overzicht is zichtbaar vanaf:

 • Vanaf 13 juni voor ouders die 5 juni ingeschreven stonden op de reservelijst en voor 8 juni hun voorkeurweken doorgeven.
 • Vanaf 15 juni voor ouders die zich later aanmeldden voor opvang en vanaf 9 juni hun voorkeurweken doorgeven

Je bevestigt via i-school je inschrijving om zeker te zijn van een plaatsje.

Meer info: dienst buitenschoolse kinderopvang, 014 33 15 72, bkomol@gemeentemol.be