Naar inhoud
Gemeente Mol

“Horeca heropent in MooiMol! Laten we veilig klinken”  

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 8 juni 2020

“Sommigen schoorvoetend, anderen met veel ongeduld. Vanaf vandaag 8 juni mogen de talrijke horecazaken die MooiMol rijk is, opnieuw de deuren openen. Wanneer iedereen zich houdt aan de richtlijnen, dan mag en kan het zonder risico’s.

We hebben alle begrip voor inwoners die hun horecabezoek nog even willen uitstellen. Daarnaast begrijpen we ook onze inwoners die niet langer willen wachten. Prima zo, want dan komt er voldoende spreiding de komende weken. Toon vooral begrip voor elkaar. Het zijn voor iedereen verwarrende en moeilijke tijden.

Hopelijk zijn de reservatieboeken van onze Molse restaurants en brasseries al goed gevuld en staan er heel wat gezellige café- en terrasbezoekjes op ieders agenda. Restaurants, brasseries, cafés, bistro’s, koffiehuisjes,… Ook zij maken MooiMol én verdienen onze volle steun.

De afgelopen maanden lagen heel wat uitbaters van horecazaken nachtenlang wakker. Hoe overleven we deze crisis? Wanneer mogen we opnieuw openen? De afgelopen dagen stelden ze zich andere vragen. Hoe organiseer ik een veilige heropening? Gaan mijn klanten opnieuw komen? Kunnen we rendabel werken?

We hebben alle vertrouwen in de ondernemerszin en creativiteit van onze horeca-uitbaters om de komende dagen succesvol te starten. Ook voor hen werkten we op maat een communicatiepakket uit met passende affiches. Om onze inwoners duidelijk te maken dat een horecabezoek in MooiMol perfect veilig kan verlopen, lanceren we op 15 juni de wedstrijd ‘Klink op MooiMol en win 1.000 euro’.

Met deze symbolische wedstrijd maken we als gemeentebestuur duidelijk dat we de heropening van onze horecazaken met groot vertrouwen tegemoetzien. Ook hier kiezen we bewust voor een positieve aanpak. In MooiMol maken we het beste van elke situatie.  

Samen bewezen we de afgelopen maanden dat we de coronarichtlijnen perfect kunnen opvolgen, met een opvallend lage besmettingsgraad tot gevolg. Ook nu komt het goed, want wij zijn MooiMol.”

Je burgemeester

Wim Caeyers