Naar inhoud
Gemeente Mol

Vrije inschrijvingsperiode basisscholen verloopt digitaal en start op 29 mei

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 28 mei 2020

Op vrijdag 29 mei vanaf 9 uur start de vrije inschrijvingsperiode op de scholen. Is je kind geboren in 2018? Of kies je een nieuwe school voor je kind? En is je kind nog niet ingeschreven? Dan maak je gebruik van deze vrije inschrijvingsperiode. Omwille van de coronamaatregelen kan de inschrijving niet doorgaan op school maar schrijf je je kind in via een digitaal formulier. Je vindt dit formulier op de website van de school. Wie geen computer heeft, neemt telefonisch contact op de school. De vrije plaatsen verschijnen op donderdag 28 mei op www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Inschrijven kan enkel als er nog vrije plaatsen zijn op school. Uitzonderlijk kan de inschrijfperiode niet fysiek doorgaan. Daarom schrijf je in via een digitaal formulier dat je vindt op de website van de school.

Let op:

  • De aanmeldingen die gebeuren voor 9 uur zijn niet geldig.
  • De aanmeldingen worden chronologische gerangschikt.
  • De school contacteert je om de inschrijving af te ronden.
  • Wie niet over een computer beschikt, kan vanaf 29 mei, 9 uur telefonisch contact opnemen met de school. De school vult samen met jou het e-formulier in.

Kleuter en lager onderwijs in onze gemeente

Mol-Centrum

Millegem

Ginderbuiten

Sluis

Heidehuizen

Rauw

  • Gemeentelijke basisschool De Zandloper, www.gbsrauw.beKinderclub

Achterbos

Gompel

Ezaart

Mol-Wezel

Balen-Wezel

Centraal aanmeldingssysteem

Alle kleuterscholen en lagere scholen (gemeentescholen, Katholiek Onderwijs Mol en GO! – onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap) in onze gemeente en het schooltje van de Sportlaan in Balen werken met één centraal aanmeldingssysteem. Dat betekent dat ouders via een website laten weten op welke school ze hun kind het liefst inschrijven. Er werden twee aanmeldingsperiodes en inschrijvingsperiodes voorzien, waarbij ouders die al een kind hadden op een school en kinderen van schoolpersoneel voorrang kregen. Intussen kregen alle aangemelde kinderen een school toegewezen. Vanaf vrijdag 29 mei 9 uur krijgen ouders die hun kind niet aanmeldden alsnog de kans om in te schrijven op een school. De vrije plaatsen verschijnen op donderdag 28 mei www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen

Meer info: dienst onderwijs, 014 33 15 13, onderwijs@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen